Изборът на котешка тоалетна е един от най-важните ангажименти, свързани

...
Изборът на котешка тоалетна е един от най-важните ангажименти, свързани
Коментари Харесай

Каква котешка тоалетна да си взема?

Изборът на котешка тоалетна е един от най-важните задължения, свързани с грижата за котката. На пазара към този момент има голямо многообразие от типове котешки тоалетни. Затова е и обикновено да си зададете въпроса: Каква котешка тоалетна да си взема?

Стандартните котешки тоалетни наподобяват като елементарни правоъгълни легени, снабдени със специфичен похлупак, който защищава от разпространяване по пода на вътрешността на тоалетната.

Съществуват и по-луксозни котешки тоалетни, които са закрити и си имат даже и малка врата. Тук обаче ще разгледаме с какъв материал е най-добре да обзаведете котешката тоалетна.

Най-често срещаните котешки постелки за тоалетна са от накъсан вестник, елементарен строителен пясък, така наречен камъчета (бентонит) или пък от силиконови частици. Към тях можем да прибавим и по-модерни типове като да вземем за пример био котешка тоалетна от естествена глина, соева котешка тоалетна или пък такава със сребърни йони, само че ще се съсредоточим единствено върху първите 4 разновидността, защото са най-разпространени.

Макар и най-евтини, постелките за котешка тоалетна от вестници или пък пясък, не са за препоръчване. Изобщо не са хигиенични, не всмукват миризми и течности и доста бързо стартират да миришат.

Предлагат се котешки тоалетни, които наподобяват като дребни камъчета (бентонит). Тук от значително значение е качеството на самите камъчета. Доколко са абсорбиращи, дали са биоразградими, антибактериални и така нататък

Съвсем разумно е колкото по-скъпи са, да са и по-качествени. Основен минус е, че и тях не можете да изхвърляте в личната си тоалетна, тъй като сигурно ще я запушите. Настройте се, че ще имате да носите тежки торби до кофата за отпадък при всяко разчистване на котешката тоалетна.

 Има разнообразни типове котешки тоалетни

Стигнахме до силиконовите котешките тоалетни. Те имат висок абсорбиращ резултат, не са тежки и могат да бъдат изхвърляни в тоалетната, защото са биоразградими. Изхвърлянето им, естествено, би трябвало да става на порции, тъй като също рискувате да запушите тоалетната си. С тях обаче освен че си спестявате мъкненето на тежки торби до кофата за отпадък, само че и значително ще си спестите мириса на котешка урина в дома ви.

Независимо на какъв тип котешка тоалетна се спрете (силно предлагаме да е силиконова), не забравяйте, че се оферират и ароматизатори за котешки тоалетни - под формата на камъчета, спрейове и така нататък Тя няма да ви избавят от постоянното разчистване на тоалетната, само че са добър вид, в случай че сте с по-изострено подушване и не ви харесват миризмите на вашата котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР