Изборът на и.д. главен прокурор беше извършен съобразно правилата и

...
Изборът на и.д. главен прокурор беше извършен съобразно правилата и
Коментари Харесай

Георги Кузманов: Желанието на ПП-ДБ за оставка на Сарафов вероятно е продиктувано от партийния им интерес

Изборът на и.д. основен прокурор беше осъществен съгласно разпоредбите и закона. Нямаше по какъв начин да се бавим с тази процедура, тъй като след указа на президента Радев няма по какъв начин да оставим празен ход в осъществяването на функционалностите на основния прокурор, тъй като има отговорности, които единствено той може да извършва. Това сподели Георги Кузманов, който е член на Висш съдебен съвет и е един от шестимата прокурори, които желаеха оставката на Иван Гешев, в предаването „ Тази събота " по бТВ.

По думите му желанието на ПП-ДБ за оставка на Сарафов евентуално е подбудено от партийния им интерес.

Той бе безапелационен, че са се придържали напълно към закона. „ Не виждам какъв по-голям спор може да създадем в прокурорска гилдия, откакто всичко беше разисквано ", акцентира Кузманов.

„ Всеки може да продаде сигнал против всеки, за да усети кариерното му израстване. Ще изчакаме да забележим по какъв начин ще се развият тези инспекции. Закона планува, че в случай че бъде повдигнато обвиняване ще бъде отхвърлен от служба. Това ще се случи със Сарафов, в случай че му издигнат обвинявания ", сподели той по отношение на, че против Сарафов има сигнали, че е в близко връзки с Петьо Еврото.

„ Смятам, че Сарафов има предпочитание и ще направи измененията, които съобщи ", съобщи Кузманов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР