Изборът на българите, които гласуват в чужбина, чувствително се различава

...
Изборът на българите, които гласуват в чужбина, чувствително се различава
Коментари Харесай

Вотът в чужбина: ДПС води, ПП-ДБ са втори, ГЕРБ е едва четвърта партия

Изборът на българите, които гласоподават в чужбина, сензитивно се разграничава от. Това демонстрират данните от гласуването зад граница, оповестени от Към 8,30 ч в понеделник са обработени 98% от протоколите. И резултатът е следният:
Движение за права и свободи е първа политическа мощ в чужбина и това не е изненада.
Най-много хора в български паспорти има в прилежаща Турция и те по традиция гласоподават за придвижването от началото на демокрацията. Партията взима 36,6% от вота отвън страната.
Втора в класацията - както и в България, е обединението ПП-ДБ - с 10 % под изборния резултат на Движение за права и свободи или 26,64%.Трета още веднъж е " Възраждане " - с още 10% под втория и надлежно 16,42 %.Настоящият победител от вота - ГЕРБ-СДС - в чужбина се подрежда на една четвърто място.
Само 8,36 на 100 от българите отвън страната са предпочели партията на Бойко Борисов, излиза наяве от въведените протоколи. Има Такъв Народ пък изпреварва Българска социалистическа партия на петата позиция със надлежно 5,18 и 2,09 на 100 от вота.

В самата Турция Движение за права и свободи е безспорен хегемон с 92% от вота или нас 59 000 гласа - при сложена от партията цел най-малко 50 000. А е от " редом броене " в една от секциите там.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР