Избор на Велико народно събрание ще се провежда по същите

...
Избор на Велико народно събрание ще се провежда по същите
Коментари Харесай

Всички срещу ГЕРБ: ВНС няма да се избира по смесена система

Избор на Велико национално заседание ще се организира по същите правила, както до този миг. Това стана, откакто ръководещите не съумяха да съберат нужните гласове, с цел да прокарат препоръчаните от тях промени на разпоредбите за избор на Велико народно събрание.
ФрогНюз напомня, че съгласно предлагането на ГЕРБ при смесена система трябваше да се реализира изборът на популярен парламент. Идеята бе 200 от великите народни представители да се избират мажоритарно, а останалите - съразмерно.

Чуха се обаче твърди гласове срещу - против концепцията се оповестиха даже съдружните сътрудници в лицето на “Обединени патриоти”. Против бе и левицата, както и Движение за права и свободи.

Така остават да работят старите правила, които са същите, както при избора за нормално национално заседание. Цялата глава за промени в Изборния кодекс бе отхвърлена с едно гласоподаване и без диспути, като от ръководещите даже не опазиха предлагането си.

Това е вторият ден на “парламентарни патаклами”, които провокираха остри разногласия измежду депутатите. Вчера даже се наложи работният им ден да бъде продължен, а разискванията станаха на фона на цивилен митинг във фоайето на някогашния Партиен дом.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР