Избирателното правосъдие е големият проблем на България, това каза президентът

...
Избирателното правосъдие е големият проблем на България, това каза президентът
Коментари Харесай

Румен Радев: Избирателното правосъдие е големият проблем на България

Избирателното правораздаване е огромният проблем на България, това сподели президентът Румен Радев в коридорите на интернационалната конференция на тематика " Антикорупция и национална сигурност ". Държавният глава назова " тест за политическите партии, които ще влязат в идващия парламент " приемането на законодателните промени, свързани със правосъдната система.

Форумът е по самодейност, оповестена през 2021 година от американския президент Джо Байдън. При откриването краткотрайно изпълняващия длъжността дипломат на Съединени американски щати Андриа Брулет-Родригез заявява готовността на американското държавно управление да продължи да подкрепя битката с корупцията у нас. Тя се върна и към втория пакет наказания по световния закон " Магнитски ", с цел да увери, че те не са ориентирани към България и българския народ, а против тези български жители, които могат да злоупотребят с финансовата система на страната ѝ.

В изявлението си президентът Румен Радев се върна към гражданските митинги против корупцията от 2020 година и разгласи, че политиците остават длъжници към настояванията на българските жители. Той разяснява и конференцията от предходната седмица на основния прокурор Иван Гешев, на която той приказва за скрит план за отстраняването му, както и за превзета страна.

" Ние имаме от една пълноценна правосъдна промяна, с която да се ангажират всички политически партии, правосъдна промяна, която да изключва както случайни арести, по този начин и изборното правораздаване, по този начин и бягството от неналичието на наказване.

В българското общество остава дълбокото подозрение към момента за работа по правилото на изборното правораздаване. Ето това в действителност би трябвало да бъде целенасочена политика.

Аз чакам препоръчаните за повторно от Министерството на правораздаването законови промени да бъдат признати в идващото Народно заседание ", сподели Румен Радев.

Държавният глава разяснява и положението на финансите в страната, като увери, че учредения за терзание няма, няма и опасност за валутния ръб, нито за заплатите и пенсиите на българските жители, а това било заслуга на служебното държавно управление.

Президентът разяснява и отхвърли на България да е част от публичната поръчка на Европейски Съюз за оръжия за Украйна, като предизвести, че до момента в който на власт е служебното държавно управление бойна техника в Украйна няма да бъде изпращана и прикани партиите, които се готвят да ръководят след изборите, да кажат част от какво са – от напъните за мир или за продължение на войната.

Според решението на Европейски Съюз Съюзът ще даде на Украйна общо един милион 155-милиметрови артилерийски снаряда през идващите 12 месеца. За това се договориха министрите на защитата и на външните работи на страните членки. Решението бе несъмнено като историческо от висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той уточни, че за първи път средства за такива муниции ще бъдат обезпечени с обща поръчка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР