Избирателните секции зад граница ще бъдат общо 760 в 68

...
Избирателните секции зад граница ще бъдат общо 760 в 68
Коментари Харесай

За 14 ноември откриват 760 секции за гласуване зад граница

Избирателните секции зад граница ще бъдат общо 760 в 68 страни . Това беше регистрирано от Иван Кондов, непрекъснат секретар на Министерство на външните работи и ръководител на Работна група " Избори " на брифинг за готовността при организацията на изборния развой в чужбина за трети път тази година.

Тези избори ще са малко по-трудни, а Външно министерство е изправено през доста провокации.

671 ще бъдат секциите, които ще бъдат разкрити автоматизирано, съгласно измененията в Изборния кодекс , направени в 45-то Народно събрание. В 21 страни ще се проведат изборите с машини, а в към 200 секции ще се гласоподава с 360 машини.

Подадени са малко над 56 000 заявки от сънародниците ни. За първи път единствено 21 индивида подали на хартия своите заявки за гласоподаване в чужбина.

За първи път ще бъде открита изборна секция в Бахрейн, а по една изборна секция ще има в Исландия и Сингапур . Най-много секции, както и на предишните избори, Външно чака във Англия и Турция.

В Германия, Швейцария и в още две страни ще се изискват наложително от членовете на СИК да дават документи, гарантиращи приключен имунизационен цикъл или преболедуване на COVID-19. Изключително деликатно Министерство на външните работи следи обстановката, увери Калин Анастасов, заместник-председател на Работна група " Избори " на конференция.

Към момента Министерство на външните работи е осведомено за условията по страни, само че те могат да се трансформират в придвижване.

Към сегашния миг българските зад граница ще могат да гласоподават свободно, посочи Атанасов.
 Гешев предлага на Рашков да работят дружно за идните избори
Гешев предлага на Рашков да работят дружно за идните избори

Споразумение за звено за изборите през юли бе подписано единствено с ДАНС

Външно са получили 1 400 000 бюлетини за гласуването на изборите зад граница. До края на идната седмица всички документи би трябвало да бъдат изпратени зад граница.

Днес Министерство на външните работи са получили бюлетините за гласоподаване и към този момент започва изпращането им зад граница. Външно се надява напълно скоро да получат и машините за гласоподаване - тяхното изпращане е трудоемко, а и епидемиологичната конюнктура може да попречи. Максимално ранният период на приемане е от извънредно огромно значение.

Около 2 800 български жители да вземат присъединяване в СИК зад граница.

" Всеки път се изправяме пред нови и по-големи компликации, като се надявам и този път да ги преодолеем без проблем ", безапелационен бе Кондов. Той даде образец с назначението на членовете на СИК и предложенията на политическите партии. Иван Кондов се надява тази тематика да стартира допустимо най-рано и да бъде изтеглен напред процесът, с цел да може Външно да има време да откри заместници там, където е нужно.

Много постоянно нашите сънародници подкрепят организацията на изборите в чужбина, само че внезапно се оказват отвън СИК. Трябва да се изчистят проблемите и да няма конфликт сред сънародниците в чужбина и партиите, прикани Кондов. Външно настоя за членове на СИК зад граница да бъдат предлагани единствено готови фрагменти, подготвени доста по-добре. Обучението би трябвало да засегне всички членове на СИК, с цел да протекат по-леко и по-спокойно изборите.
 Галъп: При избори в този момент май избираме президент на първи тур
Галъп: При избори в този момент май избираме президент на първи тур

Сигурни са шест обединения в идващия парламент

" Изборният кодекс не постоянно е явен за членовете на СИК ", посочи Кондов и настоя методическите инструкции за гласоподаване зад граница да бъдат оповестени доста по-рано.

560 часа и 25 дни остават до началото на изборния ден в Нова Зеландия отчето и този път от ЦИК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР