Избирателната комисия в Пакистан отхвърли номинацията на бившия премиер Имран

...
Избирателната комисия в Пакистан отхвърли номинацията на бившия премиер Имран
Коментари Харесай

В Пакистан отказаха регистрация на Имран Хан за изборите


Избирателната комисия в Пакистан отхвърли номинацията на някогашния министър председател Имран Хан за присъединяване в националните избори през 2024 година в два изборни региона, оповестиха чиновници и медийният екип на неговата партия в събота, представени от Ройтерс.

71-годишната някогашна звезда от крикета, един от най-популярните спортове в Пакистан, беше замесен в плетеница от политически и правосъдни борби, откогато беше свален от поста министър-председател през април 2022 година Той не е бил виждан обществено, откогато през август за противозаконна продажба държавни дарове, до момента в който беше на поста от 2018 до 2022 година

Хан е дисквалифициран от присъединяване в националните избори, планувани за 8 февруари, заради присъда за корупция, само че все пак е подал документи за номинация за изборите в петък, сподели неговият медиен екип.

В лист с отхвърлени претенденти от Лахор Избирателната комисия на Пакистан съобщи, че номинацията на Хан е отхвърлена, тъй като той не е регистриран гласоподавател в изборния регион и тъй като е " наказан от съда и е дисквалифициран ".

Неговият медиен екип сподели, че комисията също е отхвърлила номинацията му да взе участие в изборите от родния му град Мианвали.

Хан, който е считан за най-популярния водач в страната, споделя, че е обект на гонене от могъщата войска, която желае да го държи отвън изборите. Военните отхвърлят обвиняванията.

по дело, обвързвано с приключване на държавни секрети предишния петък, ден откакто висш съд отхвърли да спре лишаването му от право да взе участие в изборите.
 Пакистански съд удря предизборните упоритости на Имран Хан
Пакистански съд удря предизборните упоритости на Имран Хан

Срещу Хан са заведени десетки правосъдни каузи, които той жигосах като опит да бъде пропъден от политиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР