Избирателната комисия на Великобритания обяви, че неустановени враждебни субекти“ са

...
Избирателната комисия на Великобритания обяви, че неустановени враждебни субекти“ са
Коментари Харесай

Хакери проникнаха в изборните списъци на Великобритания, заподозряна е Русия

Избирателната комисия на Англия разгласи, че неустановени „ враждебни субекти “ са получили достъп до копия от изборните описи на Обединеното кралство. Хакерите са проникнали и в системите за ръководство на Комисията. Бивши английски разузнавачи незабавно заподозряха Русия в пъкленото дело, оповестява БиБиСи.

Главният изпълнителен шеф на Избирателната комисия Шон Макнийли съобщи, че е известно до какви изборни документи са се докопали хакерите, само че към този момент е незнайно дали са съумели да ги декриптират.

Според представители на Комисията информацията, която нарушителите са търсели, са имена и адреси на английски жители, дали своят вот на изборите от 2014 до 2022 година насам. По първи оценки регистрите всяка година съдържат данните за към 40 милиона души.

Хакната е и електронната поща на Избирателната комисия. Служители в нея обявиха, че всяка конфиденциална информация от пощата, да вземем за пример банкови документи, може да се окаже в заплаха.

В свое заявление Комисията се извини на гласоподавателите. Но успокои: „ По наша оценка информацията, наранена от този щурм, не съставлява риск за обособени лица. “

Лондонското издание „ Дейли телеграф “ незабавно заяви, че английските спецслужби са разкрили в хакерската офанзива съветска диря. Намерени били и следи от „ програма-помощник “, която блокира достъпа на ползвателите до файловете им и желае откуп за връщане на контрола върху системата.

Бивши английски шпиони декларирали пред „ Дейли телеграф “, че в случай че би трябвало да се направи лист кои са вероятните хакери, би трябвало да е стартира от Русия. Номер 2, само че с много по-малка възможност, са китайците.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР