Избирателната активност на президентските избори в Русия достигна 66,07% в

...
Избирателната активност на президентските избори в Русия достигна 66,07% в
Коментари Харесай

В последния ден от вота: Избирателната активност в Русия надхвърли 66%

Избирателната интензивност на президентските избори в Русия доближи 66,07% в третия и финален ден от вота, оповестиха държавните медии.

През последните два дни гласуването беше помрачено от повишаване на съдбовните украински бомбардировки и поредност от нахлувания на съветска територия от страна на проукраински диверсионни групи. Новите бомбардировки насърчиха управляващите да затворят учебни заведения и търговски центрове в граничещата с Украйна Белгородска област, подкопавайки напъните на Кремъл да изолира руснаците от спора в Украйна - изключително по време на мощно рекламираните избори.

Путин, който гласоподава онлайн, даде обещание изострен отговор на нападенията и упрекна Киев, че се пробва да " попречи " на кандидатурата му за нов шестгодишен мандат.

71-годишният президент е на власт в Русия от последния ден на 1999 година и е подготвен да разшири властта си над страната до 2030 година. Ако Путин приключи още един мандат в Кремъл, той ще остане на власт по-дълго от всеки съветски водач след Екатерина Велика през 18 век. Той се кандидатира безапелационно, откакто не позволи двама претенденти, които се опълчиха на спора в Украйна, и към месец откакто главният му конкурент Алексей Навални умря в арктически затвор при необясними условия.

Кремъл показа изборите като опция за руснаците да покажат, че стоят зад пълномащабната военна акция на Москва в Украйна, където също се организира гласоподаване в окупираната територия. Руският външен министър Сергей Лавров ден по-рано приветства анексирането на Кримския полуостров от Москва преди 10 години, когато се организира незачитан от интернационалната общественост референдум за присъединението му към Русия. " Полуостровът е неразделна част от Руската федерация ", сподели Лавров в изказване на уеб страницата на министерството. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР