Избирателите в одобриха нов флаг на щата, на който ще

...
Избирателите в одобриха нов флаг на щата, на който ще
Коментари Харесай

Магнолия разцъфна върху новия флаг на щата Мисисипи

Избирателите в утвърдиха нов байрак на щата, на който ще бъде изобразено цветето магнолия, месеци откакто южният щат се отхвърли от остарялото си знаме с емблема на Конфедерацията, заяви Агенция Франс Прес.
Знамето на Мисисипи беше последното в Съединени американски щати, което включваше знак на Конфедерацията, групата южни щати, където робството е било законно и която се е отделила от съюза през 1860 година.
 Мисисипи трансформира знамето си, повода Мисисипи трансформира знамето си, повода
Губернаторът на американския щат Мисисипи Тейт Рийвс утвърди с подписа си законодателството за смяна на знамето на щата, съобщи ДПА,...
Много афро-американци имат вяра, че знамето носи расистки оттенъци, до момента в който белите южняци настояват, че то е знак на южното завещание.
Американски медии оповестиха, че гласоподавателите в Мисисипи са подкрепили новия дизайн на знамето, който също ще съдържа думите " In God We Trust. "
Старото знаме беше отстранено през лятото, откакто в Съединени американски щати избухнаха най-големите митинги от десетилетия против расизма и полицейската свирепост.
Продължаващото придвижване за расова правдивост в Съединени американски щати също докара до премахването на скулптури на фигури на Конфедерацията - или публично отстранени от локалните управляващи, или принудително свалени от протестиращи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР