Избирането на птица за домашен любимец може да бъде трудна

...
Избирането на птица за домашен любимец може да бъде трудна
Коментари Харесай

Как да изберем подходяща птица за домашен любимец?

Избирането на птица за домакински любим може да бъде сложна задача. Има толкоз доста разнообразни типове птици, от които да избирате, а всяка от тях има своя характерност и потребности. С помощта на няколко рекомендации ще можете да улесните избора си и да намерите съвършената птица за домакински любим.

Вие и вашето семейство към този момент сте решили, че подобаващият домакински любим за дома ви е птица. Но какъв тип птица да изберете за развъждане? Има толкоз доста благоприятни условия: домашни гълъби, красиви чинки, омайни канарчета, разнообразни типове папагали. Ще е добре да решите, преди да се отправите към разплодник или магазин за домашни любимци. В противоположен случай е прекомерно елементарно да изберете птица за домакински любим въз основа на това какъв брой красива, или приказлива, или интелигентна наподобява, и по-късно да откриете, че това въобще не е верният избор.

Помислете какви типове птици ви харесват. Когато мислите за „ домашни птици “, мислите ли за канарчета или за какаду? За сови ли мислите или за водни птици? Разгледайте уебсайтовете за домашни любимци, с цел да видите какви типове домашни птици се оферират. След като обмислите лъскавата повърхнина на материята, ето въпросите, които би трябвало да си зададете, с цел да стесните избора на подобаващата птица за вашето семейство.

Закони за развъждане на птици

Не можете да си хванете птица от пътя или от гората. Просто е нелегално да се отглеждат множеството типове птици като домашни любимци. Когато разглеждате всички варианти за домашни птици в интернет, някои от тях ще бъдат изключени от локалното законодателство. В страната има закони, уреждащи кои птици могат да бъдат домашни любимци. Проверете дали вашият избор е легален. Или разгледайте разгласи за папагали да вземем за пример.

Дълголетие на птиците за развъждане

 Птица за дете

Някои от папагалите живеят по-дълго от хората. Това е сериозен ангажимент. Ако изберете един от тях, ще би трябвало да планирате грижите за него, откакто си отидете. Повечето птици, изключително дребните, имат по-кратък живот от междинния папагал. Освен това могат да бъдат " осиновени " наново с по-малко стрес за животното, в случай че птиците надживеят своя гледач. Папагалите са склонни да се привързват доста към хората си.

Разходи за поддръжка на домашната птица

Подходящата храна, ветеринарните такси, клетката и аксесоарите за домашни птици могат да се окажат скъпи. Проучете в близкия ви и комфортен зоомагазин и ветеринарна клиника какви са цените, какъв брой храна ще ви би трябвало месечно, какви са еднократните вложения и преценете дали можете да си го позволите. Ако би трябвало да се тревожите доста за цената на самата птица или клетката, вашият бюджет евентуално не може да се оправи с гледането на птицата. Не е удачно да вземете домакински любим и по-късно да го подарите на различен или даже пуснете на улицата. Това може да е огромен стрес за птицата.

Птиците могат да са шумни

В апартамент ли живеете? Разберете дали има някакви ограничавания за звук, попитайте съседите си дали имат нещо срещу. Помислете и вие какъв брой звук можете да понесете. Удивително е какъв брой тон могат да издадат някои птици. Тези вокални гении може да стеснят избора ви.

Време за другарство с птиците

Колко време и старания имате разполагаем, с цел да се посветите на грижите за птицата? Папагалите се нуждаят от часове другарство и време за полет всеки ден.

 Птица за домакински любим Снимка: manfredrichter/pixabay.com

Обратната страна на това е, на какъв брой взаимоотношение се надявате? Искате ли просто да гледате красивите птици или да слушате песните им? Канарчетата и другите чинки биха били подобаващи. Искате ли да се състезавате с вашите птици или да ги научите да се прибират у дома? Вижте гълъбите. Искате ли да научите птицата си да приказва или да кара дребен скейтборд?

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР