Избери имена на двойка бели щъркели в село Драгушиново, община

...
Избери имена на двойка бели щъркели в село Драгушиново, община
Коментари Харесай

Избираме имена на двойка щъркели в Самоковско до 27 април

Избери имена на двойка бели щъркели в село Драгушиново, община Самоков, Софийска област до 27 април. За това приканиха от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

Всеки искащ може да стане кръстник на двойката, която се следи онлайн благодарение на уеб камера, инсталирана покрай гнездото.

За втора година животът на двойката може да бъде проследяван 24 часа в денонощието. Дългокраките птици към този момент имат доста другари в YouTuBe канала на Българско дружество за защита на птиците , където може да се следи всекидневието им, напомня сдружението.

Предложенията могат да се дават в коментар под пост за избор на имена на щъркелите от село Драгушиново на @BSPBirds във Фейсбук и под Live stream в YouTube канала на Българско дружество за защита на птиците .

На 28 април, вторник, с гласоподаване в анкета, още веднъж във Фейсбук, ще бъдат определени имената.

Победителят ще завоюва тениска, директория и бележник с бял щъркел.

С предлагането си в състезанието, участниците също по този начин се съгласяват имената им да бъдат употребявани за разпространение на плана. Имената на кръстника на щъркелите ще бъдат оповестени и на уеб страницата на план " Живот за птиците " - lifebirds.eu.

Монтирането на уеб камерата е част от ограниченията за запазване на белия щъркел по план " Живот за птиците ", изпълняван от ЧЕЗ Разпределение България в партньорство с Българско дружество за защита на птиците.

Извършваните наблюдения са един от методите за обширно изследване на ежедневните привички на птиците. На по-късен стадий това проучване ще помогне за набелязване на съответни ограничения и стъпки, които биха били потребни в бъдеще.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР