Избата възражда традициите във винопроизводството в ямболския регион За трета

...
Избата възражда традициите във винопроизводството в ямболския регион За трета
Коментари Харесай

„Вила Ямбол“ почерпи с над 3000 литра вино град Ямбол

Избата възражда традициите във винопроизводството в ямболския район

За трета поредна година най-старата маза в Южна България употребява професионалния си празник, с цел да благодари на локалната общественост, чиновниците и всички жители и посетители на Ямбол. Винарната провежда огромен празник, който събра над 6000 души. Събитието включваше обичайни танци от района, кукери, които показаха ритуали, свързани с виното, музикални осъществявания на национални песни и кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Над 3000 литра вино се изпиха по време на тържеството и бяха раздадени 4000 порции. „ Тук е цялостно с тракийски знаци, че по тези земи са се правели още от древността страхотни виновност. „ Вила Ямбол " продължава тази велика, хилядолетна история. А където има хубаво вино, има хубава храна и готини хора ", описа Ути Бъчваров.



Избата се похвали и с най-хубавите си виновност от последните 20 години насам. Реколта 2017 е била с чудесно качество, което е разрешило да се бутилират неповторими партиди, споделиха още от производителя. В грижите за лозята и изработката на вино и ракия вземат участие над 160 индивида от Ямбол и района. Днес създава едни от най-търсените и харесвани ракии и виновност на пазара: ракиите „ Ямболска " и „ Стралджанска ", виновността Villa Yambol и Kabile. За тази година производителят приготвя лансирането на две отлежали червени виновност - едното от Каберне, другото от Мерло към серията Kabile, оповестиха още по време на празника от „ Вила Ямбол ". Серията Kabile е изключително специфична за " Вила Ямбол ", тъй като е основана в символ на респект и почитание към най-древните обичаи във винопроизводството, останали още от времето на траките. Серията Kabile е кръстена на античния тракийски град Кабиле, чийто разкопки се намират наоколо до Ямбол, а на етикета им е изобразена богинята Кибела.

Голямото преимущество за „ Вила Ямбол " е, че 90% от виновността се вършат със лично грозде, което обезпечава производството. Избата ръководи към 10 000 дка лозя - към региона на Ямбол и Айтос. Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. „ Смятаме, че успяхме да се наложим като обичан производител през годините, който предлага артикули на доста добра цена и с доста високо качество. Кaто образец ще загатна - нашето вино Villa Yambol Резерва Каберне Совиньон 2014 година То стана единственото българско вино с двоен златен орден на миналогодишния Concours Mondial de Bruxelles (известен като Световното по вино). Там с артикул за 7-8 лв. надделяхме над виновност от международен мащаб в доста по-висок ценови клас. Друга наша горделивост е Kabile Мавруд и Каберне Совиньон - вино, което където и да изпращахме за дегустации, се връщаше със златни оценки. Единият ни орден е от Mondial de Bruxelles, другият от Vinalies International, а третият от London experts in wine, който се организира под патронажа на Негово превъзходителство княз Кирил Преславски. ", описа още шефът на избата Красимир Аврамов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР