Иво Пазарджиев е политик от ВМРО и юрист. Завършва Немската

...
Иво Пазарджиев е политик от ВМРО и юрист. Завършва Немската
Коментари Харесай

Иво Пазарджиев:Парламентът незабавно да отмени позорното решение за подаряване на реакторите на АЕЦ Белене

Иво Пазарджиев е политик от Вътрешна македонска революционна организация и правист. Завършва Немската гимназия „ Фридрих Шилер “ през 2005 година, по-късно продължава образованието си в Юридическия факултет на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, компетентност „ Право “. Като студент е публично деен. Бил е член е на Студентския съвет и на Академичния съвет на образователното заведение. От 2014 година до сегашния миг е член на адвокатска гилдия Русе и е настоящ юрист. През 2006 година е измежду учредителите на Русенското младежко съдружие. Избран е за ръководител два следващи мандата - от 2006 година до 2008 година и от 2008 година до 2010 година През 2015 година е определен за общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация. На локалните избори през 2019 и 2023 година е лидер на листата на Вътрешна македонска революционна организация за общински съветници. На 11.11.2019 година е определен за Председател на Общински съвет - Русе. Пазарджиев е деен състезател. Дългогодишен играч по тенис в „ Тенис клуб Русе “ с голям брой участия в държавни персонални и отборни шампионати, и в интернационалните шампионати от ITF. Той е лидер на листата за изборите за народни представители на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ.

Пазарджиев е открит съперник на така наречен " Зелена договорка ". Той акцентира преди всичко икономическите причини, като споделя, че преходът към зелена стопанска система изисква обилни вложения във възобновими източници на сила, енергийна успеваемост и инфраструктура. Това съгласно него ще окаже напън върху стопанската система и ще докара до загуба на работни места в някои извънредно значими браншове на стопанската система, като енергетиката да вземем за пример.

От друга страна са обществените и социално-икономическите аспекти, касаещи най-вече най-бедните и уязвими групи от обществото. Преходът към зелена стопанска система може да засегне таман ниско-доходните групи, които са най-уязвими пред обществените и икономическите промени.

Иво Пазарджиев твърди, че извънредно значим аспект са и инфраструктурните провокации. Преходът към зелена стопанска система постанова нова инфраструктура, да вземем за пример зарядни станции за електрически коли и обновяване на постройките, а това ще бъде извънредно скъпо и отнемащо време.

Не на последно място това е сложността на промените. Зелената договорка изисква промени в редица браншове, в това число енергетика и обучение. Според него тези промени са сложни и би трябвало координация и старания от страна на всички заинтригувани страни. Нищо не трябва да се прави небрежно и единствено поради концепцията да се угоди на някой нов Голям брат.

Пример за сходно безгръбначно държание на българското държавно управление съгласно него е визитата през последните няколко дни на АЕЦ " Белене " на взаимна делегация на български, украински и американски специалисти. Това, смята Пазарджиев, е индикативен факт за желанията на ръководещите. Под предлог, че са правили " ревизия " на реакторите в действителност се приготвя колосална машинация и измяна. Според медиите от 13 до 16 май е осъществявана техническа оценка на реакторите. Това ясно сочи, че се бърза с завършването на договорката и реакторите ще бъдат подарени на украинската страна.

Вместо да изградим нова атомна централа, ние подаряваме атомни реактори на страна във война. С това деяние слагаме черен кръст на плана „ Белене “, споделя Пазарджиев. Щом реакторите стават за Украйна по оценка на американската страна, за какво не стават за България? Очевидно механически и софтуерно няма проблем, твърди лидерът на листата на ВМРО-БНД в Русе Иво Пазарджиев.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР