Иво ИнджевЗа разлика от военните сводки от бойното поле в

...
Иво ИнджевЗа разлика от военните сводки от бойното поле в
Коментари Харесай

Все повече държави срещу Путин. Руски милиардер ще дари 2, 3 млрд. долара на Украйна

Иво Инджев
За разлика от военните сводки от бойното поле в Украйна, с които се занимават цели интернационалните институти, избирам да обявявам някои вести за Украйна, които с огромна възможност няма да бъдат видяни от необятната публика.
Поотделно наподобяват незначителни. Но дружно образуват картината на “рашистофобията ”, която Путлер си изпроси, трансформирайки Русия в най-мразената страна в демократичния свят, че и освен там.

Ето малко от тях в “насипно положение ”. Всеки може да си сглоби изводите.
Израел към този момент позволява даване на военна помощ за Украйна. Досега помагаше с изключение на филантропично, също с инструктори за обучаване на артилерията да потиска оръдейния огън на съперника. Общо 538 такива израелски експерти са работили в Украйна, стана известно от известието, че ги изтеглят назад в Израел ( ще рече, свършили са си работата ”).
Това съдействие очевидно е взаимно преференциално. Израелците се учат в Украйна по какъв начин да смъкват ирански безпилотни летателни апарати. Но в случай че в действителност решат да споделят с Киев своята Противовъздушна отбрана система “ Железн купол ”, каквито гласове към този момент се чуват в Израел, това ще е израз на висша форма на съдействие. Тел Авив пази тайната на своята въздушна защита като зеницата на единственото око на Моше Даян ( в случай че ми е разрешено да се пошегувам).
Египет, където господства еднолично военачалник Сиси, също даде знак за смяна. Диктаторът внезапно стартира да назовава войната „ война “. До наскоро се съобразяваше с съветското условие да я дефинира като “специална военна интервенция ”. Случайно или не, само че тази смяна настъпи дружно с внезапното обезценяване на египетската лира по отношение на $.
Италия и Франция се споразумяха да изпратят на Киев Противовъздушна отбрана ракети SAMP-Т и 700 ракети Astrer-30 на обща стойност 2 милиарда евро.
Чехия стартира инспекция на произхода на съветските пари в чешки финансови институции. Готви се закон по отношение на обстоятелството, че в страната има доста съветски компании, които не упражняват никаква активност. Новината се комбинира с обстоятелството, че Чехия към този момент ще се оглавява от президента Петър Павел, който е ослепителен последовател на Украйна и пледира за бързото й приемане в НАТО ( както малко на брой други западни лидери).
Германия се “събужда ”. Нейната промишленост може да реализира всичко във всевъзможни периоди. Видя се от рекордно бързото изграждане на терминали за полутечен газ за броени месеци макар прогнозата, че на страната ще й отнеме години да реализира това.
Кремълският представител Песков съобщи, представен от Ройтерс и РИА “Новости ”, че шефът му няма да има нищо срещу да се чуе с канцлера Шолц, макар, че нямал плануван диалог с него.
Външният министър Лавров съобщи по-рано, че Съединени американски щати са съумели да настроят Запада против Русия. Това беше рядко самопризнание за резултата от политиката, в която той е значим съизвършител. Изплака си тъгата по време на африканската си обиколка, където търси съдружници в Еритрея и впрочем племенни диктатури, дублиран на това занятие от други Лукашенко, който цъфна във Зимбабве и насочи ласкателства към режима, емблематичен със своята антидемократичност също.
Гигантът Rheinmetal заяви, че за малко време може да създаде танкови и артилерийски снаряди в количества, задоволително да удовлетвори всички потребности на Украйна и западните съдружници. А по този начин също и да създаде по американски лиценз станалите към този момент именити американски системи за залпов огън HIMARS.
С такава оферта се ангажира генералният шеф на концерна Армин Паппергер(на снимката).
По съответно той съобщи, представен от Ройтерс, че за една година Rheinmetall може да стане най-големият производител на снаряди за гаубици 155 мм и на 120 мм за танкове ( натовски стандарт) в света.
Дания ще съобщи на Киев всичките си самоходни артилерийски установки установки CAESAR, заяви министър-председателката, лявата (!) Мете Фредериксен( на снимката).
Премиерът на Литва Ингрида Шимоните ( на снимката) прикани вместо съветски език в учебните заведения да се преподава полски език ( остарялата литовско-полска дружба от междинните епохи, когато могъщата Полско-литовската Речпосполита е била страховита мощ!).
Руският милиардер Роман Абрамович търси път да се отърве от западните наказания. За задачата желае да подари на Украйна 2,3 милиарда $, които получи от продажбата на “Челси ”. Лондон дава да се разбере, че може да му помогне за прехвърлянето, който може да стане образец и за други глобени съветски олигарси, искащи да бъдат оправдани на Запад.
Казахстан възнамерява да закрие комерсиалното си посланичество в Русия.
Канада обмисля намаляване на равнището на дипломатическите си връзки с Москва ( а в балтийските страни набира скорост апелът всички страни от Европейски Съюз да създадат същото).
А другояче вие, неуважаеми ( от страна на българските медии) фенове, гледайте и слушайте по какъв начин по нашите медии се върти непрекъснато ( без преувеличение) чудесната за тях вест, че Байдън е отказал изтребители на Украйна. Засега – тъй като към този момент леко се поправя, че обмисля въпроса дружно с Украйна.

Коментарът на Иво Инджев е оповестен във фейсбук профила му. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!14ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 03.02.2023, 18:36
03.02.2023, 18:09
03.02.2023, 17:24
03.02.2023, 17:06
Последни публикации-03.02.2023, 19:00-03.02.2023, 18:36-03.02.2023, 18:09Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР