Иво, имам нужда от помощ от приятел! От вашата катедра

...
Иво, имам нужда от помощ от приятел! От вашата катедра
Коментари Харесай

Срам! Ректорът на Великотърновския университет праща съобщение: Те ще са от страната на булката ФОТОФАКТ

" Иво, нуждая се от помощ от другар! От вашата катедра имам съпротива: Илияна, Георги и Десислава. В идната настройка аз ще съм зам.-ректор по образователната работа, а те ще са от страната на булката, в случай че не се осъзнаят. Можеш да им подскажеш, другояче ще го схванат по сложния метод. Благодаря! ".

Такова известие получава от ректора два поредни мандата на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов преподавателят по публицистика доцент Иво Инджов и взема решение да го огласи, оповестява БНР тази заран.

Това се случва три дни преди изборите за ново управление на университета, планувани за 29 май.

" Виждам, че тук има детайл на опасност, юристите биха споделили дали има и нещо друго, само че за мен това е неприемлив метод на другарство ", уточни доцент Инджов на конференция през вчерашния ден, представен от националното радио.

Самият Боджолов, който няма право на трети мандат, отхвърли да е изпращал известието.

Според показаното от Инджов на конференцията известието е от 3 април вечерта. Получено по месинджър от профила на ректора Бонджолов.

Визираните в известието преподаватели от журналистическата катедра са проф. Илияна Павлова, която е претендент за заместник-председател на Общото заседание, доцент Десислава Андреева и основен помощник Георги Игнатов. Тримата са дали своят вот за проф. Бонджолов на последните избори преди 4 година

" Аз изпаднах в неразбиране, в потрес, тъй като съм разпозната като съпротива. Дори не знаех, че професор Бонджолов има желание и трети мандат да ръководи. Като опасност го схващам ", разяснява проф. Павлова.

" Питаме се за какво сме избрани с етикета " съпротива " още преди изобщо да сме се ориентирали за кого да гласуваме и дали изобщо ще гласуваме. Сега питаме за какво сме лишени от правото да създадем еднакъв, самостоятелен, независим избор? ", съобщи доцент Андреева.

Отричайки да е изпращал известието, пред БНР ректорът Бонджолов декларира, че и електронната му поща, и профилът му във Facebook са били подложени на хакерска офанзива: " Разбили са ми пощата и е допустимо всевъзможни идиотски известия да са изпращали. Повече от два месеца " и дава отговор с НЕ на директния въпрос дали е изпратил известието.

" Сега ще употребяват около изборите всевъзможни простотии против мен. Аз не съм претендент за ректор. Те се пробват по всевъзможен метод да ударят мене. Не разбирам за какво ", споделя той.

Официално претендентите са четирима – историците проф. Милко Палангурски и проф. Димитър Димитров, географът проф. Димитър Симеонов и психологът доцент Марияна Няголова.

Резултатите от изборите на 29 май може да се апелират пред Административния съд.

За още един проблем пред тях и риск от опорочаване предизвести кандидат-ректорът Палангурски. Според него има нередности със студентската квота в Общото заседание, както и неизпълнени задължения на настоящия ректор към Министерството на образованието и науката.

Според него цялата студентска квота не е законна. 69-те имена от нея са " трансферирани " от един към идващ мандат, без да бъде провеждан, както изисква законът, предизвести проф. Палангурски.

" Прехвърляне на определени един път студенти от един мандат в различен макар безапелационното мнение на Министерството на просветата от преди 4 години, безапелационното решение на съда от предните избори, който удостовери решенията на тогавашния наш Академичен съвет, че не може да има такова прекачване. Имаме изборен състав, изборните описи за общото заседание, където има нелегитимни записани лица ", съобщи той.

Студентската квота е 16% от числеността на Общото заседание за избор на управление на ВТУ.

Новият ректор на ВТУ ще има проблеми с МОН, тъй като сегашният не си е приключил работата да показа, изисканата от Министерството, управническа идея, която да подсигурява последователност, разяснява още проф. Палангурски:

" Никой не знае каква ще бъде ориста на университета или по-точно какви задания ще би трябвало да извършва, предоставени от Министерството, защото по закон Министерството и университетът авансово 3 месеца преди изборите би трябвало да оформят бъдещата управническа стратегия на определения за ректор. Това не е свършено, което от единствено себе си демонстрира, че бъдещият ректор, който и да е той, може да има проблеми със сключването на своя трудов контракт с Министерството на образованието ".

ЕТО Гражданско отделение ПОСТЪТ НА ИВО ИНДЖОВ:

Тъжна и по едно и също време стряскаща картинка...

Неотдавна получих текстово известие от дейния и към този миг профил на проф. Христо Бонджолов, ректор на ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ".

То съдържаше опасност, с безсрамен и сексистки език по отношение на трима сътрудници от нашата катедра `Журналистика и връзки с обществеността " - Илиана (проф. Павлова),

Десислава (доц. Андреева) и Георги (гл. ас. Игнатов). Посланието, което по молба на пишещия трябваше да подскажа на сътрудниците: тъй като му били съпротива, а след изборите за ректор той щял да бъде зам.-ректор по образователната активност (ректорите нямат право на трети мандат), в случай че не се осъзнаели, щели да бъдат " от страната на булката "....

Днес, след предварителни поетапни диалози с тримата сътрудници и две съвещания с юрист, оповестих наличието на известието на конференция в Българска телеграфна агенция - Велико Търново, проведена като свършек на предизборната акция на претендента за ректор проф. Милко Палангурски. Аз и проф. Павлова сме членове на Инициативния му комитет.

Потърсен от локални публицисти за коментар след конференцията, проф. Бонджолов е споделил, че не е писал сходно нещо, преди няколко месеца профилът му бил хакнат и така нататък

А в този момент малко последователност, видна от скрийншотите:

- Съобщението е изпратено на 3 април в 20:06 ч.

- На 24 май; в 20:52 ч. т.е. нощес, известието си стоеше в месинджър.

- Днес, 25 май, в 13:17 ч., известието към момента беше налично в месинджър.

- Шест минути по-късно, в 13,23 ч., т.е. към половин час след края на конференцията скандалното текстово известие към този момент беше изтрито...
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР