Иво Атанасов и заместникът му Ани Арутюнян се запознаха на

...
Иво Атанасов и заместникът му Ани Арутюнян се запознаха на
Коментари Харесай

Областният управител на Видин инспектира част от сградите, които попадат в управлението на държавната администрация в града

Иво Атанасов и заместникът му Ани Арутюнян се срещнаха на място със положението на сградния фонд в Южна промишлена зона/Метрология/ и местността „ АЛИМАНА “ (бивша Бастилия) в Западна складова зона. Обектите са частна държавна благосъстоятелност, които с Решения на Министерски съвет са предоставени за ръководство на регионалния шеф.

Имотът на Метрологията, в едно с 6 здания е с повърхност 12206 кв.м. и досега заради трайно увреждане на покривната структура и заплаха от предизвикателство на късо съединяване и пораждане на пожари, са осъществени два ремонта на стойност 36000 лева Поземленият парцел на Бившата Бастилия, в който има 8 здания, се простира на 15888 кв.м.



Имотите и постройките са в неприятно положение, като терените са обрасли с храстовидна и дървесна растителност. Сградите са с изпочупени или с изчезнали прозорци. При огледа се откри съществуване на остарели течове, както и голям брой боклуци, свидетелстващи за използването им от предходните институции. Единствено административната постройка на някогашната Бастилия е в положително положение, в която през 2004г. последно е осъществяван ремонт.

До момента липсва инвеститорски интерес към сградния фонд, стопанисван от държавната администрация във Видин. По отношение на постройките в Южна промишлена зона, основна причина за това е бил фактът, че постройките са били обществена държавна благосъстоятелност, които от есента на предходната година към този момент са преобразувани в частна държавна.

От години постройките не са в употреба и макар дейностите на администрацията - положението им се утежнява. За поддържането им е нужен финансов запас, който Областна администрация – Видин, като вторичен разпоредник с бюджетни средства, не разполага. Необходимите средства се залагат в тригодишните бюджетни прогнози, само че до в този момент не се обезпечават по бюджета на администрацията от Министерски съвет.

Областният шеф Атанасов означи, че за тяхното възобновяване са нужни привличане на вложения и ще предприеме нужните дейности в тази тенденция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР