Иво Ангелов загуби на четвъртфиналите на Световното първенство по борба

...
Иво Ангелов загуби на четвъртфиналите на Световното първенство по борба
Коментари Харесай

Иво Ангелов загуби на четвъртфиналите на Световното по борба

Иво Ангелов загуби на четвъртфиналите на Световното състезание по битка в Нур-Султан (Казахстан). В категория до 60 кг на класическия жанр международният и европейски първенец от 2013-а реализира три победи - над азера Талех Мамадов с 4:0, севернокорееца Се Унг Ри с 2:1 и китаеца Сеймика Валихан с 4:0, само че бе спрян от младия иранец Али Реза Нейджади с 1:3.

В полуфиналите по-късно през днешния ден азиатецът ще спори с японеца Фумита. При триумф Ангелов ще продължи в репешажите за бронза. А класиране до пето място ще му обезпечи квота за олимпиадата Токио 2020.

От конкуренцията отпаднаха другите ни двама представители през днешния ден. При 77-килограмовите Даниел Александров започва с триумф против колумбиеца Джаир Муноз с 6:3, само че на 1/16-финалите бе спрян от двукратния олимпийский първенец Роман Власов с механически туш за 1,57 мин. Руснакът обаче загуби в идващия кръг и българското присъединяване завърши.

При тежките до 130 кг Милослав Методиев претърпя проваляне на старта от узбека Мумуншок Абдулаев с 1:3. Съперникът му също загуби в идващия кръг и националът отпадна от шампионата.

Утре стартират дамите, като първи от нашите ще излязат Миглена Селишка (50) и Евелина Николова (53), чиито категории също са олимпийски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР