Ивиците по ноктите са идентифицирани като знак за сериозни здравословни

...
Ивиците по ноктите са идентифицирани като знак за сериозни здравословни
Коментари Харесай

Деформация на ноктите издава висок холестерол

Ивиците по ноктите са разпознати като знак за съществени здравословни проблеми. Високите равнища на холестерол постоянно не предизвикват никакви признаци, само че в редки случаи положението може да бъде открито от положението на ноктите.

Вестник „ Експрес " скоро разгласява данни на Американската дерматологична асоциация, която е изследвала появяването на тъмни линии по ноктите.

Това, твърди проучването, може да демонстрира сериозен здравословен проблем. Точковидните кръвоизливи под ноктите алармират за високи равнища на холестерол, което от своя страна демонстрира предразположението на човек към сърдечно-съдови патологии, отбелязва публикацията. Холестеролът е главният стероид в тялото. Той взе участие в производството на хормони, в храносмилането, в построяването на клетъчните мембрани. Повечето от холестерола се създават в организма (в черния дроб, тънките вътрешности, надбъбречните жлези) и единствено една четвърт идва от храната. Високите равнища на холестерол водят до задръстване на кръвоносните съдове. В резултат на това човек може да образува кръвни съсиреци, които водят до ужасни последствия и даже гибел.

Нормата на холестерола в кръвта е в границите на 5,2 mmol / l. За да следите този параметър, би трябвало постоянно да давате кръв за разбор. За да възстановявате холестерола в кръвта, можете да употребявате разнообразни чайове: липов цвят, корени от глухарче, ленени семена. Препоръчват се и сурови зеленчуци и плодове, чесън, канела и куркума. Главното е да се лимитират животинските мазнини, сладкишите и хлебните произведения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР