Ивет Уилямс, която бе първата жена спечелила златен олимпийски медал

...
Ивет Уилямс, която бе първата жена спечелила златен олимпийски медал
Коментари Харесай

Нова Зеландия загуби първата си олимпийска шампионка

Ивет Уилямс, която бе първата жена спечелила златен олимпийски орден за Нова Зеландия и носителка на международен връх в скока на дължина, умря на 89 години, написа Sportal.bg.

В послание на федерацията по лека атлетика на страната оповестиха " съжаляваме да споделим, че олимпийската златна медалистка от 1952 година Ивет Уилямс умря събота вечер на 89 години. Ивет оставя голямо завещание в спорта, който обичаме. "

Уилямс завоюва златен орден в скока на дължина на Олимпийските игри в Хелзинки през 1952 година с достижение от 6,24 метра, олимпийски връх и единствено на 1 сантиметър от международния връх, който тогава има холандката Фани Бланкерс-Коен. Ивет сложи нов международен връх от 6,29 метра в новозеландския град Гисборн през февруари 1954 година

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни новин
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР