Ивет Лалова получи високо признание в международната асоциация по лека

...
Ивет Лалова получи високо признание в международната асоциация по лека
Коментари Харесай

Ивет Лалова стана част от ключова комисия в Световната атлетика

Ивет Лалова получи високо самопризнание в интернационалната асоциация по лека атлетика, откакто беше определена за член на Комисията на спортистите.

Лалова е получила максимален брой гласове - 615 - в изборите за възобновяване на състава на комисията. Останалите нови членове са Ана Рижикова (Украйна), Леа Шпрунер (Швейцария), Лисан де Вит (Нидерландия), Матю Хюз (Канада) и Ташиказу Яманиши (Япония), състезатели надлежно в бягането с трудности, спринта, бягането на междинни и дълги дистанции и спортното вървене.

Комисията на спортистите има право да излъчи двама души, мъж и жена, в ръководещия съвет на международната асоциация с цялостни права на гласоподаване. В момента един от тях е Рено Лавилени (Франция), а вторият член е Валери Адамс (Нова Зеландия).

Комисията би трябвало да се окомплектова до 18 членове през 2023 година по време на Световното състезание по лека атлетика в Будапеща.

Член на Съвета на международната лекоатлетическа асоциация е българинът Добромир Карамаринов, който оглавявя както българската федерация по лека атлетика, по този начин и Европейската асоциация по лека атлетика (от 2021).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР