Ивет Лалова е седма в света! Българката финишира седма на

...
Ивет Лалова е седма в света! Българката финишира седма на
Коментари Харесай

Респект: Ивет Лалова е седма в света!

Ивет Лалова е седма в света! Българката финишира седма на финала на 200 метра на Световното състезание по лека атлетика в Доха с време 22.77 секунди. Това бе трети край в кариера на българката и общо седмо присъединяване на шампионата на планетата.

През годините Ивет Лалова е успявала да доближи до последния спринт и на международните в Дагу и Пекин. На първия си край през 2011 година Ивет финишира на седмо място на тичане 100 метра. Няколко години по-късно - през 2015- атлетката ни още веднъж е седма, само че в дисциплинираност 200 метра.

С достижението си 35-годишната българка стана третата най-възрастна спринтьорка, взела участие на международен край. Рекордът се държи от 37-годишната Мерлин Оти - Пейдж от Ямайка, а второто място се изплъзва на Ивет единствено с 94 дни. Според един от най-хубавите ни треньори по лека атлетика - Валя Демирева, дългите години на пистата са плюс за Ивет. “Бяла жена аз не знам да има в спринта на толкоз години такива резултати да дава. От една страна оказва помощ, тъй като към този момент имаш толкоз години опит, въпреки това не е по този начин, тъй като с годините пада бързината, само че тя толкоз доста работи, че няма по какъв начин да стане ”, разяснява Демирева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР