Ивайло Вълчев припомни, че съпартийците й се прочули с антибългарската

...
Ивайло Вълчев припомни, че съпартийците й се прочули с антибългарската
Коментари Харесай

Евродепутат от Бургас бие тревога заради Марта Кос, която ще помага на Северна Македония за ЕС

Ивайло Вълчев напомни, че съпартийците й се прочули с антибългарската си истерия 

Разширяването на Европейски Съюз и Западните Балкани са един от значимите ресори на Европейската комисия, а това, че се поема от Марта Кос от Словения, не е добре за България. Това сподели пред бТВ евродепутатът Ивайло Вълчев от „ Европейски консерватори и реформисти “. 

„ Всички знаем, че още по време на словенското председателство те се опитваха да създадат оптималното, с цел да може Северна Македония да влезе по какъвто и да е метод в преговорния развой. Съпартийците на препоръчаната за еврокомисар са заставали зад антибългарски позиции “, напомня бургазлията. 

Трябва да сме доста безапелационни и деликатни за това по какъв начин ще пазиме нашия народен интерес, акцентира той.

Никола Минчев от „ Обнови Европа “ разяснява, че ресорът на Екатерина Захариева е с капацитет. Не съм склонен с изказванията, че той ни изпраща на опашката на Европа, добави той.

Андрей Ковачев от Европейската национална партия пък сподели, че главният ангажимент на тази комисия бил да поддържа европейската стопанска система. „ Ние изоставаме по отношение на други елементи на света и основите за такава поддръжка са започващите предприятия, нововъведенията, вложенията в научна и развойна активност. Това покачва конкурентноспособността на стопанската система, атрактивността на Европейски Съюз, в това число и на България “, изясни той.

От вложенията завиши по-високия Брутният вътрешен продукт, растежа на заплатите и обществените придобивки, акцентира Ковачев. 

„ Трябва да сме обединени за българската кандидатура. Тя ще е сполучлива и ще имаме мандат в името на България “, твърди той.

Цветелина Пенкова от „ Алианс на социалисти и демократи “/БСП със страдание означи, че България е имала голям късмет за основен сектор – за енергетиката. „ Подкрепяха ни страни като Германия, Франция. Този сектор е извънредно важен, тъй като посредством европейска политика можеше да влияем върху цените на електрическата енергия за потребителите и за промишлеността “, изясни тя. 

„ Ресорът се обсъждаше да е за Източна Европа, само че не бе реализирано единодушие за избрана кандидатура. Затова името на България бе в действителните разисквания, защото имаме сериозна експертиза и доста уравновесен енергиен микс. В момента сме в обстановка, при която би трябвало още веднъж да се борим за нуклеарната енергетика, след всичко, което постигнахме в предходния мандат, защото сътрудника от Дания няма ясно мнение за бъдещето й, а тя е основополагаща, с цел да подсигуряваме ниските цени на тока “, акцентира Пенкова. 

„ Германия връща граничния надзор. Това е неприятен сигнал за Шенгенското пространство “, сподели пък Минчев. 

Илхан Кючук от „ Обнови Европа “ от своя страна посочи, че Движение за права и свободи е едно. „ Европейските сътрудници знаят какво е направил доктор Ахмед Доган за българската народна власт и какво роля играе на Балканско равнище “, сподели още той.

„ Новите лица и младите са бъдещето на Българска социалистическа партия. Убедена съм в по-добрите резултати, които ще реализираме “, съобщи Пенкова.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР