Иван Василев – заместник-кмет на Столичната община по направление “Финанси

...
Иван Василев – заместник-кмет на Столичната община по направление “Финанси
Коментари Харесай

Студенти от УНСС работят по идеи за разрешаване на четири сериозни общински проблема

Иван Василев – заместник-кмет на Столичната община по направление “Финанси и опазване на здравето ” и новият представител на Столичната община в Съвета на настоятелите в Университета за национално и международно стопанство /УНСС/, се срещна със студенти от разнообразни специалности и курсове в университета . В срещата се включиха ръководителят на катедра “Индустриален бизнес ” – проф. Николай Щерев, и съветникът на кмета на София Борис Зайков.

Те разискаха със студентите на проф. Щерев четири дълго трупани общински казуса, с които всички ние се сблъскваме като жители и с които администрацията на Васил Терзиев има упоритостта да се оправи. Иван Василев и Борис Зайков насочиха предизвикателство към студентите да се включат с хрумвания, разбори и структуриран проект за разрешаването на четири комплицирани общински проблема.

Сметосъбирането и оползотворяването на отпадъците , които са значима стъпка към прекосяването към кръгова стопанска система, както и проблемите с “Витоша ” и “Топлофикация ”, свързани с възстановяване на метода на живот на софиянци.

“По всички тези тематики нашият екип продължава да работи в Столичната община, само че се обръщаме към вас с предизвикването да предложите по какъв начин да решим заложените от нас четири известни казуса ” , изясни Василев.

Заместник-кметът на София даде насоки на студентите от първи, трети и четвърти курс, които участваха в полемиката, като ги насърчи да оферират самоуверено новаторски и непопулярни подходи , само че и да се придържат към съществуващите данни и обществено известната досега информация по четирите значими за жителите проблема.

Студентите ще работят в четири тематични групи и всеки ще употребява наученото в направленията, в които се образова – “Международни стопански връзки ”, “Финанси ”, “Счетоводство ”, “Бизнес стопанска система ” и други Партньорството сред университета и общината ще даде опция на администрацията да прегледа проблемите през погледа на младежите , а на тях – да схванат повече за това по какъв начин работи администрацията от вътрешната страна, и дружно да обединим старания в търсенето на решения по значимите градски тематики.

“Нашата визия е да създадем София чист и зелен град, да създадем Витоша атрактивно място за 4-сезонен туризъм, да превърнем “Топлофикация ” в сдружение с стабилно ръководство, което може да дава положителни услуги на налични цени. Захванали сме се да сложим ред в паркирането, да построим детските градини, нужни за децата, да създадем условия и благоприятни условия за развиване в града на младежите като вас ” , описа Иван Василев.

Заместник-кметът по финансите показа със студентите целите за развиването на София като конкурентно място за софтуерен и новаторски бизнес , поощряване на развиването на нови индустриални зони, софтуерни паркове и бизнес центрове, както и тясна поддръжка за новаторски и започващи компании.

Заместник-кметът обясни на студентите, че едни от значимите условия за намиране на най-хубавото решение за Витоша да вземем за пример, е планината да е леснодостъпна, да има достъп до туристически услуги , опция за отмора, отдих и зимни спортове, само че и да се резервира биологичното многообразие в естествения парк . Отправните точки при разрешаване на проблемите в “Топлофикация ” са преструктуриране на дълга и излекуване на сдружението .

По всички тематики студентите от УНСС ще имат опция да задават въпроси, които пораждат по време на взаимната им работата. Иван Василев и Борис Зайков ще бъдат във връзка със тях и ще проведат още срещи, преди финалното показване на плановете, което ще е през юни в Столичната община . Авторите на най-хубавите хрумвания ще имат опция да проведат летните си стажове в администрацията на общината или в сдруженията, чиито проблеми се пробват да решат.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР