Иван Преображенский, Путиновата партия Единна Русия въвежда Кодекс за публичното

...
Иван Преображенский, Путиновата партия Единна Русия въвежда Кодекс за публичното
Коментари Харесай

В днешна Русия думите патриот и лъжец са тъждествени

Иван Преображенский,

Путиновата партия " Единна Русия " вкарва Кодекс за общественото държание на депутатите в Държавната дума. Освен рекомендации, в този кодекс са разказани и отговорности. Например: не разрешава се на депутатите да разясняват външната политика и войната, да пишат в обществените мрежи, когато сa в " несъответстващо положение ", както и да разгласяват фотоси на първокласни движимости или пък от пътешествия из екзотични дестинации и от заведения за хранене. В рекомендациите нито с една дума не става въпрос за това, че депутатите не трябва да лъжат и не трябва да харчат повече, в сравнение с им разрешава депутатската заплата.

" Не е място за полемики "

Всички към момента помнят злощастното изявление на Борис Гризлов, ръководител на Думата при започване на хилядолетието, който съобщи, че Народното събрание " не е място за полемики ". Оттогава насам ситуацията сáмо се утежнява. Независимо от партийната си принадлежност, депутатите се трансфораха в статисти, които чинно извършват напътствията на кукловодите от президентската администрация. Парламентаристите към този момент от дълго време не се занимават със свободно законотворчество - те просто подписват документите, които им изпраща Кремъл или държавното управление, от време на време даже и тайните служби. След което, както си му е редът, чинно гласоподават в благозвучие с напътствията на кукловодите. И въпреки всичко през месеците на пълномащабната война против Украйна дисциплината измежду депутатите в Държавната дума съществено се разхлаби. Военните провали на съветската войска доведоха до това, че на някои от тях им се развързаха езиците. Та налив Думата, както си е от много време, седят най-различни лобисти, зад чиито гърбове се крият както настоящи генерали, по този начин и кремълски служители, олигарси или държавни концерни. И човек ясно може да разпознае техните разнообразни ползи.

Оттук следва, че продължавайки чинно да одобряват всевъзможните законопроекти спуснати им от горната страна, депутатите в това време започнаха да вършат изказвания по настоящата обстановка в страната, които опонират на формалната позиция. Нека да си напомним да речем образеца с някогашния заместник-министър на защитата Андрей Картаполов (впрочем – също представител на ръководещата партия), който разкритикува Министерството на защитата.                                                                 

Сега на депутатите от " Единна Русия " се дава директно разпореждане да си държат езика зад зъбите и да си отварят устата колкото е допустимо по-рядко. И им се припомня, че - с опрощение - те са просто пръсти, които натискат копчето, а не бойци от частната войска " Вагнер ", които могат да псуват на майка началника на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов. И в случай че парламентаристите си мислят, че когато без позволение приказват за външната политика и за провалената Путинова война, началството, естествено, ще ги забележи (та нали сходни изказвания се вършат най-много с такава цел!) - те са прави. Само дето началството няма да ги похвали, както те се надяват, а таман противоположното – ще ги накаже.

Обучение за съвършени грубияни

Интересното е, че за междинния руснак депутатите в Държавната дума като че ли са просто алегорични представители на " властта като такава ". И когато подлагат на критика властта, хората загатват най-често Думата, въпреки че съветските парламентаристи от дълго време към този момент нямат никаква власт. Ето за какво изявленията в обществените мрежи за ваканциите или за скъпарските заведения за хранене, където обичат да отмарят депутатите, в действителност в действителност са дискредитация на цялата съветска ръководеща класа. В случая по-конкретно: дискредитация на партията " Единна Русия ", която обслужва ползите на Кремъл.

Ето за какво явно се е стигнало до решението още един път да се подсети на депутатите, че би трябвало - по този начин да се каже - да съблюдават коспиративните правила. Всъщност, за задачата са измислени и редица други принадлежности. Така да вземем за пример след следствията на Навални и на другите борци против корупцията, собствеността на корумпираните беше скрита в регистрите зад думите " Руска Федерация ". За ръководещата партия въпреки всичко е значимо и друго: самите депутати не трябва да се фукат с високи приходи. Освен това на парламентаристите, в това число и на чеченските полеви командири, които могат да се разхождат из Държавната дума със златните си револвери, се предлага да не показват пред публиката своя статут и действителното ниво на своята просвета и обучение. Не бива обществено да псуват на майка, доколкото в неофициална атмосфера обособени национални избраници в диалозите между тях съвсем не вмъкват цензурни думи.

И въпреки всичко най-важното си остава да не демонстрират действителното ниво на своето богатство. Та нали депутатите са лицето на " Единна Русия " и на ръководещата класа. Добре, дано и отсега нататък да не живеят единствено от едната заплата (макар че тя е 10 пъти по-висока от междинния приход в Москва), само че да го вършат по този начин, че да не бие на очи.

Патриоти или лъжци?

Всъщност в днешна Русия сред думите " родолюбец " и " измамник " може да се сложи знак за тъждество. И инструкциите към депутатите от " Единна Русия " са чудесна илюстрация на това.

Далеч от хорските очи те могат да се псуват, да крадат, да лобират за ползите на бизнеса или на обособени ведомства. И всичко това - като премия за личната им обществена преданост. За поддръжката за войната, която те назовават " специфична военна интервенция ", за човеконенавистните им изказвания по адрес на Украйна и украинците, за апелите им да бъдат лишавани от цивилен права тези хора в Русия, които не желаят да отидат на война и обществено насочат антивоенни призиви… Както се споделя: " Едната ръка мие другата ". Но тези хора в никакъв случай няма да съумеят да отмият от ръцете си петното, че са били послушни реализатори в една властническа система.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР