Иван Караджов сподели очакванията си за двубоя с ЦСКА, за

...
Иван Караджов сподели очакванията си за двубоя с ЦСКА, за
Коментари Харесай

Караджов: Шансовете срещу ЦСКА са 50 на 50, този клуб даде хляба в ръцете ми

Иван Караджов показа упованията си за дуела с ЦСКА, за сезона на Арда, както и за мнението си за положението на българския футбол. Ето какво сподели той пред " Меридиан мач ":

Иване, какви са възможностите на Арда да отстрани ЦСКА в шампионата за Купата на България?

- За мен са 50 на 50. За нас е значимо, че посрещаме ЦСКА на нашия стадион. Това ще ни е едвам втори мач в Кърджали след старта на сезона с Ботев (Пловдив). Като виждам и времето, тежкият терен напълно ще изравни опциите. Има сняг тук, само че съм сигурен, че игрището ще е идеално изчистено.

Колко огромен коз за вас е завръщането в Кърджали?

- Това е сериозен плюс, като си припомням какъв брой хора се събираха на значимите ни срещи в " Б " група. Точно тогава правихме и най-силните си мачове. Ние и против Ботев (Пловдив) играхме доста мощно на старта, само че малко не ни доближи да ги победим. Иначе през целия сезон единствено гостуваме, по този начин го чувствам. И все пак спечелихме доста точки в Пловдив на " Лаута ". Можем да сме удовлетворени.
 В Арда подготвени за ЦСКА, кадрови проблеми и в двата тима
В Арда подготвени за ЦСКА, кадрови проблеми и в двата тима

Енрике и Бикел отвън сметките за столичани

За ЦСКА този шампионат може би остава последваната опция за трофей. Как е при Арда?

- Не знам какви са им проектите на ЦСКА. За нас това е мач като всички останали. Разбира се, това е турнирен мач и всичко ще се реши в една среща. Не е изключено да има продължения или дузпи, само че сигурно ще има победител.
 Иван Караджов: Тренировки, тренировки и единствено тренировки трябват
Иван Караджов: Тренировки, тренировки и единствено тренировки трябват

" Не сме се чувствали сюрпризирани "

Казваш дузпи, упражнявате ли осъществявания преди мача?

- Не, тъй като за мен при дузпите всичко е въпрос на шанс. Който вратар се усеща по-добре, който има по-голям шанс, неговият тим може да завоюва. Няма гаранция, че в случай че вкарваме всички дузпи на тренировки, по този начин ще бъде и в мача. Може даже общоприетите ни реализатори да не останат на терена до края на продълженията.

По-специален ли е за теб мачът с ЦСКА и има ли какво да доказваш в персонален проект?

- По-специален е, тъй като се изправям против тима, където съм израснал и който ми е дал хляба. Това няма по какъв начин да го не помни. Аз се потвърждавам всеки ден с работата и представянето си пред родителите и приятелите ми. Нямам никакви персонални упоритости да се потвърждавам пред ЦСКА тъкмо в този мач.

Какво е най-важното нещо, което научи от Стамен Белчев в взаимната ви работа до момента?

- Мисля, че с него учим взаимно. Футболистите има какво да вземем от треньора, само че и той се учи от нас. Сигурен съм, че Белчев пристигна в най-точния миг в Арда и направи работата ни доста лесна. Той е извънреден експерт и треньор. Много съм благополучен, че работим дружно. Можем да стигнем надалеч с него.
 Иван Караджов осъди някогашен собствен клуб
Иван Караджов осъди някогашен собствен клуб

Шахтьор (Солигорск) си получи заслуженото

Ще се класира ли Арда в Топ 6 в края на първия дял от шампионата?

- Напълно действително е да го създадем и ще се борим до края. За тези места обаче се борим общо 5-6 тима, а има и още доста мачове до края. Аз към този момент споделих, че до момента ние сме играли единствено гостувания и освен това състояние, се оправяме добре.

Надяваш ли се на повиквателна от националния тим или той е затворена страница за теб?

- Не, за какво? Само вманиачен човек няма да желае да играе за България. Аз се усещам добре, упражнявам крепко. Дали ще ме извикат? Зависи от националния селекционер и треньора на вратарите.

Може ли да се класира България за Евро 2020?

- Ще се веселя. Със сигурност не сме обречени. Имаме шансове след този жребия за баражите. Дори и да се класираме обаче, не знам дали това ще помогне доста на футбола ни. Дали ще тръгнем в по-добра посока. Виждате, че преди години ние изхвърлихме Франция от огромна състезание, а в този момент те са най-хубавият тим в света. Не съм забелязал ние да си взимаме поучения от загубите.
 Арда предлага нов контракт на Иван Караджов
Арда предлага нов контракт на Иван Караджов

Настоящият договор на вратаря изтича през лятото

Мечтаеш ли за мачове с Арда в евротурнирите?

- Искам го от цялото си сърце. Аз съм в Арда от началото на този план. Подобен триумф би бил сбъдната фантазия за мен. Знам, че сме тръгнали от нищото и в случай че стигнем до Европа, ще е необикновено! Наистина нещо голямо.

Играл си в Беларус. Какви мемоари пазиш от Шахтьор Солигорск?

- Не се разделихме по най-хубавия метод и стигнахме до съд, само че другояче вардя единствено хубави мемоари от този интервал. Бяхме на косъм да детронираме БАТЕ Борисов като първенец на страната. Това към този момент стана тази година, само че в действителност нашият Шахтьор сподели пътя. Последните 18 мача в Беларус играех непрестанно. Освен това, ми остана един добър другар от Беларус.

Според теб кой е най-хубавият вратар в България?

- Владо Стоянов - без никакво подозрение. Ще се веселя другия сезон да застанем един до друг с него на терена. Невероятно е през какво мина и се завърна на терена. Аз не съм имал толкоз тежка травма като него, само че също съм спирал с футбола. Ще съм благополучен да изляза против Владо Стоянов на терена.
 Президентът на Арда е оптимист за идната турнирна борба с ЦСКА
Президентът на Арда е оптимист за идната турнирна борба с ЦСКА

" Очаквам да дойдат към 4-5 хиляди фенове на стадиона ", съобщи Петър Пешев

Защо на съвсем всички водещи тимове в България сега пазят чужденци?

- Защото треньорите нямат сърце да постановат българи. Аз постоянно ще съм признателен на Любо Пенев. Когато бях на 19 години, той ме наложи като титуляр и по този начин станах футболист. Сега това не се случва. Само в Черно море дадоха късмет на това момче - Дюлгеров, само че и там го смениха с чужденец. Няма ли българи, няма по какъв начин да има качество. Това нали е ясно? Повтарям, че треньорите ни нямат сърце и храброст да постановат младите момчета. Иначе има млади гении в България. Ако се работи вярно, може и да се появят нови имена.

Ти имаш взор -нагоре или надолу се движи футболът ни в последните години?

- Откакто е тази скица на шампионата, единствено надолу. Има куп безсмислени мачове. Преди Левски и ЦСКА играеха по един път в годината и всеки чакаше този мач. Сега към този момент играят 5 пъти на година и ползата се загуби. И преди имаше сходен формат в шампионата и вярно го махнаха. Чувам, че някои са удовлетворени от тази скица и доста се удивлявам. Аз като си приказвам с момчетата и моите сътрудници, никой не е във екстаз. Но както и да е. Нали си има управление на футбола. То в действителност към този момент няма и такова. Сигурно по тази причина футболът ни е в такова положение.
 600 000 лв. в Арда при продобиване на Купата
600 000 лв. в Арда при продобиване на Купата

Поне 1000 " червени " фена ще нападат Кърджали в сряда
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР