Иван Христанов, зам.-министър на земеделието в кабинета Петков, е бил

...
Иван Христанов, зам.-министър на земеделието в кабинета Петков, е бил
Коментари Харесай

Иван Христанов е отказал да остане в служебния кабинет, твърди Гечев

Иван Христанов, зам.-министър на земеделието в кабинета " Петков ", е бил поканен да продължи да извършва длъжността и в границите на служебния кабинет, само че той е отказал. Това сподели актуалният аграрни министър Явор Гечев в изявление за bTV.

Преди дни в медиите излезе информация за водачите на листите от " Продължаваме промяната " на идния парламентарен избор на 2 октомври при независимо присъединяване на партията. Христанов се чака да води листитата в Плевен. Той взе участие и в предходните парламентарни избори.

Иван Христанов беше основна фигура в държавното управление на Кирил Петков, откакто инициира инспекции за нарушавания на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и се опита да утвърди ролята на Българската организация по храните (БАБХ) като орган, който да има роля в прекъсване на тежки измами. Той бе в основата на борбата за " връщане " на фитосанитарния надзор на граничния пункт под нонтрола на страната и преустановяване на контракта с частната компания " Евролаб 2011 ".

Гечев смомена, че към този момент Христанов " работи отлично " с шефа на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов, който също щял да се " вписва в политически листи ".

" Работата в организацията няма да спре или тази политика на отбрана на държавността ще продължи изрично ", съобщи служебният министър на земеделието.

Той увери, че " казусът Капитан Андреево ще бъде решен ", като сега БАБХ прави фитосанитарния надзор, разтоварителната активност, както и лабораторната активност. Гечев уточни, че има потребност от " повече експертиза и по-малко PR " по въпроса за проблемите на турската граница. Той сподели, че в идващите месеци се чакат трайни резултати по проблема.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР