Иван Гранитски е носителят на Националната литературна награда Николай Хайтов

...
Иван Гранитски е носителят на Националната литературна награда Николай Хайтов
Коментари Харесай

Иван Гранитски получи наградата Николай Хайтов

Иван Гранитски е носителят на Националната литературна премия " Николай Хайтов " за 2021 година Отличието се присъжда за написаните от него предговори в многотомното издание на творчеството на Хайтов в изд. " Захарий Стоянов ", за буйната му журналистика и множеството публикации в периодическия щемпел, отдадени на огромния български публицист. Иван Гранитски е член-кор. на Българска академия на науките, стихотворец, журналист, издател и държавник. Секретарят Момчил Николов му връчи премията и го поздрави от името на кмета Николай Мелемов, се показва в информация в уеб страницата на община Смолян.

В рамките на състезанието е присъдена и грамота на Красимир Димовски от Пловдив за сборника му " Момичето, което предсказваше предишното ".

Церемонията по награждаването, която се състоя в община Смолян, стартира с осъществявания на състав от ФА " Родопа ". Отличието се връчва по концепция на община Смолян и Съюза на българските писатели. Председателят на Съюз на българските писатели Боян Ангелов благодари на кмета Мелемов за учредяването на премията и за положителното взаимоотношение със Съюз на българските писатели. Той благодари за дейната креативна активност на ръководителя на сдружението на Съюз на българските писатели в Смолян Светозар Казанджиев. Ангелов разгласи, че за Република България " Николай Вранчев " и община Смолян подаряват 150 книги от изд. " Захарий Стоянов " и " Български публицист ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР