Иван Гешев реши да отговори на острите упреци на Корнелия

...
Иван Гешев реши да отговори на острите упреци на Корнелия
Коментари Харесай

Прокуратурата на Гешев предупреди Нинова да се въздържа от политическо говорене

Иван Гешев реши да отговори на острите упреци на Корнелия Нинова за политическо гонене против нея, като изпрати пред медиите млад обвинител от Софийската районна прокуратура с предизвестие към водача на Българска социалистическа партия да си мери думите.

" Призовавам българските политици да се въздържат от политическо говорене, като не употребяват прокуратурата за тясно партийни цели. Това не им дава правото да накърняват положителното име на правосъдната власт. Недопустими са политически изявления, които популяризират манипулативни изказвания и показват прокуратрурата по метод, който не отразява действителността ", сподели прокурорът от СРП Георги Иванов.

Обвинителят се е паднал за наблюдаващ прокурор по жалбата на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Кирил Добрев против Нинова и още двама членове на Българска социалистическа партия.

Той е изпратил и три призовки за разпит до уличените в закононарушение социалисти.

Добрев се оплаква, че не е позволен да гласоподава по време на заседание на пленума на Българска социалистическа партия, макар че има решение на Върховния касационен съд за възобновяване на участието му в партията. Той претендира, че е жертва на закононарушение " несъблюдение на правосъдно решение ".

Вътрешнопартийната кавга сред Нинова и Добрев се оказва задоволително забавна за прокурора Иванов, който е решил да образува инспекция по случая и да обясни " обективната реалност ".

" В качеството ми на наблюдаващ прокурор изпратих писмо до Българска социалистическа партия, адресирано до Корнелия Нинова, с което изисках да ми бъдат предоставени заверени копия, стенограма и запис от Националния съвет на Българска социалистическа партия. Призовах в постройката на Софийската районна прокуратура за снемане на писмени сведения Корнелия Нинова и други двама членове на Българска социалистическа партия. Уверявам ви, че такива дейности не са казус - такива са нашите пълномощия по закон и по този метод се работи по стотици сигнали, постъпващи в прокуратурата ", разгласи той.

" Нима законите не са идентични за всички и не би трябвало да се съблюдават от всички? ", възкликна прокурорът, откакто самичък се попита дали в случай че Нинова беше подала тъжба против Добрев, прокуратурата не би трябвало да го призове на разпит.

Внезапното активиране на обвиняването по проблема накара Корнелия Нинова да свика специфична конференция, на която упрекна Иван Гешев в ръководство на " частната прокуратура на задкулисието ". Критиките ѝ бяха ориентирани и против ГЕРБ, които тя упрекна в " развъждане " на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия и активиране на държавното обвиняване в опит да я нападна.

" Няма да дава и един лист на прокуратурата. Да се снабдят със правосъдна заповед и да създадат претършуване - очаквам ги на " Позитано " 20 ", разгласи (работила като следовател през 90-те).

Прокурорът Иванов отхвърли да разяснява какви ограничения ще предприеме, в случай че призованите хора от управлението на Българска социалистическа партия не се появят на датата 12 октомври в СРП.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР