Иван Гешев отлага планираното безпрецедентно (както самият обича да казва

...
Иван Гешев отлага планираното безпрецедентно (както самият обича да казва
Коментари Харесай

Гешев премисли - няма да каже нищо на нацията

Иван Гешев отсрочва плануваното невиждано (както самият обича да споделя по адрес на куп свои дейтвия) послание към нацията от ефира на Българска национална телевизия.

Това потвърдиха пред Клуб Z от прокуратурата. Новината първо заяви

Очакваше се с интерес какво ще каже Гешев довечера - в границите на късните вести - въпреки законът да не конкретизира тъкмо кога би трябвало да е " обръщението към нацията ".

Изявата му обаче щеше да се падне малко по средата на настоящата процедура по " импийчмънт " против него, инициирана от 4-ма членове на Прокурорската гилдия. 

Снощи до среднощ Висш съдебен съвет изслушва очевидци, а най-после съветът реши да продължи съвещанието си в понеделник.

Главният прокурор популяризира публично известие, че е решил, да се възползва от правото си по член 52 от Закона за радиото и малкия екран.

На такива обръщения по БНР и Българска национална телевизия имат президентът на републиката, ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, основният прокурор и ръководителите на Конституционния съд, на Върховния административен съд и на Върховния касационен съд.

Досега обаче никой от " тримата огромни ", нито ръководителят на Конституционен съд са се възползвали от него.

Според " Сега " въпреки всичко допустимо е послание да има - другата седмица.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР