Иван Гешев коментира предложената нова поправка в Наказателния кодекс за

...
Иван Гешев коментира предложената нова поправка в Наказателния кодекс за
Коментари Харесай

Гешев: Чрез понятието интимна връзка” впоследствие може да бъдат регламентирани еднополовите бракове

Иван Гешев разяснява препоръчаната нова корекция в Наказателния кодекс за " интимна връзка ".

" От много време насам настоявам, че е извънредно време да се напише напълно нов Наказателен кодекс - съвременен, работещ и съответен за публичните връзки след 1989 година Това е належащо, тъй като актуалният Наказателен кодекс е признат в далечната 1968 година и към този момент е морално стар. През годините той е претърпял голям брой ремонти - кърпен е за щяло и нещяло, а през днешния ден към този момент не дава отговор на потребностите на обществото.

За страдание актуалните ръководещи нямат нито потенциал, нито предпочитание да ни предложат изцяло решение на казуса. Защото тогава няма и те да са в сигурност. Затова те още веднъж ни оферират следващата корекция на парче. Тя ще остане в историята като " интимната корекция ", тъй като заменя фактическото съпружеско общуване с понятието " интимна връзка ", разяснява някогашният основен прокурор, представен от Bgonair.

Според него смяната на една дефиниция с друга няма да реши казуса с домашното принуждение.

" Това е просто прахуляк в очите на обществото. Няма да сработят и повишените санкции за насилниците, тъй като е без значение какъв е размерът на наказването, в случай че то не се постанова. А даже и след измененията, нашият Наказателно-процесуален кодекс ще си остане най-формалистичния в Европейски Съюз и процесът ще продължи да се шиканира по същия метод, както и до момента ", уверен е Гешев.

Бившият обвинител номер едно допусна, че поправката крие в себе си заплаха да отвори вратата за приемането на Истанбулската спогодба по заобиколен метод.

" Чрез понятието " интимна връзка ” след това могат да бъдат регламентирани и еднополовите бракове. Въпреки ясното решение на Конституционния съд на България. Вероятно точно това е същинското интимно желание на ръководещата сглобка ", добави Гешев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР