Иван Чепаринов заема 19-о място в генералното класиране на световното

...
Иван Чепаринов заема 19-о място в генералното класиране на световното
Коментари Харесай

Иван Чепаринов с 5 ремита в Рияд

Иван Чепаринов заема 19-о място в генералното класиране на международното състезание по интензивен шахмат, откакто приключи реми във всичките си пет партии от втория ден. Българският гросмайстор е с актив от 6.5 точки, откакто в първия ден реализира три триумфа и две ремита, което го прави непобеден досега на шампионата в Рияд с награден фонд от 2 милиона щатски $.
Чепаринов стартира с най-голямото си тестване за деня, откакто се изправи с черните фигури против някогашния номер 4 в света и трети във краткотрайното класиране Пьотър Свидлер от Русия. В последна сметка двамата стигнаха до реми на 30-ия ход. Вторият роден шахматист в конкуренцията Кирил Георгиев пък е 112-и с 3.5 точки, откакто във втория ден завоюва една партия и приключи един път реми.   
Лидер в класирането е руснакът Владимир Федосеев с 8 точки, следван от индиеца Вишванатан Ананд, китаеца Хао Ван и Свидлер с по 7.5. Защитаващият купата си Василий Иванчук пък претърпя нов неприятен ден, откакто завоюва единствено 1.5 точки и остана 102-и със общ брой от 4 пункта.
Антоанета Стефанова зае 51-о място при дамите, откакто завоюва единствено точка и половина от победа и реми. Българката е с актив от 5 точки след два дни, като в първия записа две победи и три ремита. Лидер в класирането пък е китайката Вън цзюн Цзю с 8 точки.
Новите международни първенци ще бъдат избрани на 28 декември след изиграването на 15 кръга по швейцарската система с контрола от 15 минути на състезател за всяка партия с прибавяне на 10 секунди за всеки ход.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР