ИТН се срещна с предложената за премиер от ГЕРБ-СДС вчера

...
ИТН се срещна с предложената за премиер от ГЕРБ-СДС вчера
Коментари Харесай

ИТН на срещата с Мария Габриел: Прекрасни приоритети

ИТН се срещна с препоръчаната за министър председател от ГЕРБ-СДС през вчерашния ден Мария Габриел.

Пред депутатите от Има Такъв Народ тя още веднъж очерта целите, по които ще работи, в случай че бъде определена за министър-председател. Те са: основаване на работещо държавно управление и нормализиране работата на институциите; стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджет за 2023; правосъдна реформа; справяне с инфлацията; приемане на България в еврозоната; превъзмогване на двугодишното забавяне по оперативните програми; възстановяване на сигурността на българските жители – превъзмогване на битовата престъпност и войната по пътищата; рационализация в областта на образованието, науката, нововъведенията, културата, в стратегически браншове, свързани със зеления и цифровия преход, в това число цифровизация на обществения сектор; преодоляване на районните разлики посредством целеустремено деяние за стимулиране на умения съгласно потребностите на пазара на труда; опазване и възстановяване на здравето с ефикасна здравна политика, дейно присъединяване на България в европейската задача за битка с рака и проекта за деяние за битка с рака, справяне с провокациите с предварителната защита, достъпа на лекуване, както и новите технологии и прецизната медицина, съобщи Нова тв. 

„ Всичко, което очертахте, е прелестно. Възможно е да имаме разминавания в детайлите и по тази причина те би трябвало да бъдат разисквани на експертно равнище ”, съобщи ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Той акцентира, че партията му поддържа концепцията за искане за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. И добави, че също така държавното обвиняване се нуждае от цялостна промяна. Според Има Такъв Народ били нужни и промени в Конституцията и в Закона за КПКОНПИ. " Няма да позволим Комисията още веднъж да се трансформира в " бухалка ", съобщи Йорданов.

„ Конкретните ограничения би трябвало да са ясни и обществени, с цел да може мнозинството в Народното събрание да ги поддържа ”, сподели още Йорданов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР