итай е категорично против ограниченията за влизане в САЩ за

...
итай е категорично против ограниченията за влизане в САЩ за
Коментари Харесай

Китай протестира срещу ограничения на САЩ за пропуск на техни учени в страната

итай е изрично срещу рестриктивните мерки за влизане в Съединени американски щати за редица китайски учени и аспиранти, съобщи Министерството на образованието на страната, представено от TACC и " Фокус ". 
" Китай е изрично срещу неправилните дейности на държавното управление на Съединени американски щати за налагане на ограничавания на китайските студенти, учени и аспиранти. Китай е изрично срещу политизирането и зaмразяването на естествения учебен продан ", се споделя в документ, оповестен на уеб страницата на ведомството.
В изказването се акцентира, че „ американските водачи неведнъж са приветствали образованието на китайски студенти в Съединените щати и затова въвеждането на сходни ограничения от американската страна е непоследователно и спорно “. " Китай приканва Съединени американски щати да се върнат към рационалността, да зачитат публичното мнение и да положат повече старания за подсилване на обмена и взаимното съгласие сред народите на двете страни ", се споделя в отчета.
Както бе маркирано, „ Китай ще продължи да поддържа просветителния продан сред Китай и Съединените щати и ще приветства желанието на студенти и учени от разнообразни страни, в това число Съединени американски щати, да дойдат в Китай да учат “.
На 30 май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, ограничителен влизането в страната за редица студенти и учени от Китай, които съгласно Вашингтон могат да съставляват опасност за националните ползи на Съединени американски щати. Както следва от документа, става дума за зрелостници и млади учени, „ свързани с армията за национално избавление на Китай “, които съгласно американските управляващи могат да дойдат в Съединени американски щати за кражба на технологии и интелектуална благосъстоятелност. Предприетите ограничения ще обиден китайските жители, които имат намерение да влязат в Съединени американски щати с визи вид F или J, с цел да учат или организират проучвания в Съединените щати. Както по-късно изясни пресслужбата на Белия дом, тази мярка " няма да засегне студентите, които идват в Съединени американски щати със законни цели ".
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР