Италия вече значително изпреварва Китай по брой на жертвите на

...
Италия вече значително изпреварва Китай по брой на жертвите на
Коментари Харесай

Най-застрашеният град в Италия в битка за живота

Италия към този момент доста изпреварва Китай по брой на жертвите на ковид. Най-тежко е ситуацията в област Ломбардия.

В основната болница на Бергамо – най-засегнатият италиански град от епидемията, се води борба на живот и гибел.

„ Всички лечебни заведения в Северна Италия се претъпкани с пациенти със признаци на ковид “, отбелязва Роберто Косетини – шеф на интензивното поделение.

Лекари и сестри работят на лимита на силите си. Борят се за всеки пациент, с цел да спасят живота му. Всеки болен е със специфичен балон на главата, с цел да ограничи всевъзможен контакт с останалите инфектирани.

Състоянието на всички заболели е тежко. Разчитат на апаратите да подават О2 към белите им дробове.

„ Това е доста остра пневмония. Огромно предизвикателство за всяка здравна система. Всеки ден при нас постъпват по 50-60 пациенти с пневмония. Те се нуждаят от незабавна помощ и от О2. Поради тази причина ни се наложи да реорганизираме нашата работа на три равнища на неотложност, с цел да реагираме на обстановката “, споделя още Косентини. Заразените се задъхват за всяка глътка въздух.

Такава е обстановката в основната болница на Бергамо. В момента това е една от най-модерно оборудваната клиника в Европа. Но коридорите и чакалните са препълнени с носилки с заболели. Пандемията наподобява е отвън надзор. Никой тук не е очаквал такова развиване на събитията. Никой първоначално не е бил квалифициран. Това не е елементарен грип. Това е необикновена пневмония, която убива стотици всеки ден.

„ Никога до момента в живота ми не съм работил под подобен стрес. Работя в интензивно поделение, постоянно съм имал напрегнати моменти, при животоспасяващи интервенции. Но в този момент осъзнаваш, че не можеш да свършиш всичко, вършим допустимо най-хубавото, само че осъзнаваш, че не е задоволително “, изяснява и анестезиологът Лоренцо Грациоли.

Лабораторията също работи на цялостни обороти. Въпреки умората, всяка проба би трябвало да бъде оценена най-внимателно. Тук се правят хиляди и хиляди проби, всеки ден.

В Бергамо назовават обстановката "апокалипсис " и в действителност по този начин наподобява. Посланието към всички нас е просто – пазете се!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР