Италия въведе задължителна 14-дневна карантина за всички пътници, пристигащи от

...
Италия въведе задължителна 14-дневна карантина за всички пътници, пристигащи от
Коментари Харесай

От днес, 25 юли - ако идваш от България или Румъния в Италия, следва карантина

Италия вкара наложителна 14-дневна карантина за всички пасажери, идващи от България и Румъния, както и за всички, обитавали или минали пренос през двете страни 14 дни преди идването им в Италия.
По информация на италианското посолство мярката влиза в действие в 00:01 часа на 25 юли със заповед на Министерството на здравеопазването на Италия, съобщи БГНЕС.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българските дипломатически представителства в Италия: посолството ни в Рим на телефони: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +39 349 492 7764, както и в Генералното ни консулство в Милано на: +39 3756596458.
Мярката цели да се предотврати внасянето на случаи на Covid-19 от чужбина, уточни италианският здравен министър Роберто Сперанца и добави: " Вирусът не е надвит и продължава да се популяризира. По тази причина би трябвало да сме деликатни ".
Наредбата планува наложителна 14-дневна карантина за жители, обитавали в България и Румъния или минали пренос през тези две страни през последните 14 дни. Мярката е вследствие на това, че Италия смята, че обстановката в тези страни през последните седмици се усложни, а преди дни позитивен тест дадоха румънки, пристигнали в Рим и наети като болногледачки. В ход са процедури за следене на техните контакти.
В Италия работят над 1 000 000 румънци, най-вече в строителството и в грижите за възрастни хора. Българите в страната са към 60 000 и част от тях също работят в тези посоки, както и в селското стопанство.
Властите в Рим към този момент не разрешиха достъпа за хора, идващи от 16 страни, в това число тежко засегнатата Бразилия.
Още: " Почти няма смяна в дневната картина на ковид в България "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР