Италия въведе нови ограничителни мерки в борбата с коронавируса, който

...
Италия въведе нови ограничителни мерки в борбата с коронавируса, който
Коментари Харесай

Италия ограничава дейностите на открито заради коронавируса

Италия вкара нови ограничаващи ограничения в битката с ковид, който е взел рекордните за света над 3400 жертви в страната, съобщи Франс прес.
Снощи министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца подреди да се затворят публичните градини, паркове и други зелени пространства в цяла Италия от 21 до 24 март. Тази мярка към този момент беше въведена от обособени общини.
Сперанца забрани и развлекателните и спортни действия навън. Разрешават се самостоятелни извършения наоколо до дома и при съблюдаване на разстояние от минимум един метър от други хора.
Губернаторите на северните области на Италия, които са най-засегнати от епидемията от ковид с към 3000 умряли, желаят закриване на още повече стопански действия, а спазването на рестриктивните мерки да се следи от военни.
Председателят на Европейската и на Италианската федерация по спортна медицина Маурицио Казаско се разгласи срещу бягането за здраве, което по думите му излага и спортуващия, и други хора на риск от заразяване.
Засега тези действия навън остават позволени, стига да се правят на задоволително разстояние от други хора.
Стефано Боначини, губернатор на област Емилия-Романя, втората най-засегната от ковид в Италия след Ломбардия с над 5200 инфектирани и 531 умряли, в четвъртък забрани множеството действия навън.
"Ако пристигна някой да ми изяснява, че не може без джогинг, ще го взема с мен да забележим какво е ситуацията в някоя болница ", написа той във Facebook.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР