Италия въведе нови ограничителни мерки в борбата с коронавируса, който

...
Италия въведе нови ограничителни мерки в борбата с коронавируса, който
Коментари Харесай

Италия ограничава дейностите на открито заради коронавируса

Италия вкара нови ограничаващи ограничения в битката с ковид, който е взел рекордните за света над 3400 жертви в страната, съобщи Франс прес.

Снощи министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца подреди да се затворят публичните градини, паркове и други зелени пространства в цяла Италия от 21 до 24 март. Тази мярка към този момент беше въведена от обособени общини.
Сперанца забрани и развлекателните и спортни действия навън. Разрешават се самостоятелни извършения наоколо до дома и при съблюдаване на разстояние от минимум един метър от други хора.

Губернаторите на северните области на Италия, които са най-засегнати от епидемията от ковид с към 3000 умряли, желаят закриване на още повече стопански действия, а спазването на рестриктивните мерки да се следи от военни.
Председателят на Европейската и на Италианската федерация по спортна медицина Маурицио Казаско се разгласи срещу бягането за здраве, което по думите му излага и спортуващия, и други хора на риск от заразяване.
Засега тези действия навън остават позволени, стига да се правят на задоволително разстояние от други хора.

Стефано Боначини, губернатор на област Емилия-Романя, втората най-засегната от ковид в Италия след Ломбардия с над 5200 инфектирани и 531 умряли, в четвъртък забрани множеството действия навън.
"Ако пристигна някой да ми изяснява, че не може без джогинг, ще го взема с мен да забележим какво е ситуацията в някоя болница ", написа той във Facebook.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1743

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1743  Депутатите одобриха Закона за ограниченията по време на изключително състояние Депутатите одобриха Закона за ограниченията по време на изключително състояние  Европейска комисия предлага да се задейства Общата защитна уговорка на Пакта за непоклатимост и напредък Европейска комисия предлага да се задейства Общата защитна уговорка на Пакта за непоклатимост и напредък  Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР