Италия ще предложи Европейският съюз да се откаже от плановете

...
Италия ще предложи Европейският съюз да се откаже от плановете
Коментари Харесай

Италия иска да блокира забраната за продажба на дизелови коли в ЕС

Италия ще предложи Европейският съюз да се откаже от проектите за прекъсване на продажбата на нови бензинови и дизелови коли от 2035 година Tova сподели външният министър на страната и някогашен ръководител на Европейския парламент Антонио Таяни, представен от Reuters.

Във вторник Европейският парламент публично утвърди закон за ефикасна възбрана на колите с вътрешно горене в Блока. Действието му би трябвало да стартира след 12 години, а задачата е да се форсира прекосяването към електрически транспортни средства и да се бори с изменението на климата.

Според всекидневника Corriere della Sera Таяни е на мнение, че излъчванията от колите би трябвало да бъдат понижени с 90%, вместо със 100%, както желае Европейската комисия.

Трябва да защитим нашата автомобилна промишленост “, сподели Таяни. „ Аз съм огромен покровител на електрическите коли, само че амбициозните цели би трябвало да бъдат реализирани действително, а освен на хартия. “

Италия ще показа свое лично контрапредложение: намаляването да бъде лимитирано до 90%, като се даде опция на промишленостите да се приспособяват.

Окончателно утвърдените правила на Европейски Съюз изискват до 2035 година производителите на коли да реализират 100% понижение на излъчванията на CO2 при продадените нови коли, което би направило невероятно продажбата на нови транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива, в Блока от 27 страни.

В автомобилната промишленост в Италия, която към момента е фокусирана значително върху обичайна технология на моторите, работят над 270 000 индивида – директно или непряко – и съставлява повече от 5% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, съгласно данни на италианската автомобилна асоциация ANFIA.

Продажбите на напълно електрически коли паднаха с 27% предходната година в Италия, което съставлява едвам 3.7% от общите регистрации на нови коли.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР