Италия се надява другите страни от ЕС да отворят наново

...
Италия се надява другите страни от ЕС да отворят наново
Коментари Харесай

Италия се надява ЕС да отвори границите си за нейните граждани от 15 юни

Италия се надява другите страни от Европейски Съюз да отворят отначало границите си за италиански жители на 15 юни, сподели през днешния ден италианският външен министър Луиджи ди Майо, представен от Ройтерс.

" 15 юни е значима дата за доста наши жители ", разгласи той на конференция при посещаване в прилежаща Словения. Словенският министър на външните работи Анже Логар сподели на същата конференция, че здравните условия в Италия бързо се усъвършенстват и че той " гледа оптимистично към 15 юни ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Ди Майо означи, че Германия и и Швейцария също са дали знак, че могат да отворят границите си за италиански жители на същата дата. По думите му отварянето на границите би трябвало да се отнася за хората от всички краища на Италия, в това число и от най-засегнатите от болестта с ковид.

Досега в Италия са регистрирани 234 500 случая с ковид, от които 33 770 смъртни. Словения, която през май разгласи завършек на епидемията, има 1479 инфектирани, от които 109 умряли. През последните седмици държавното управление в Любляна отвори границите за жители на прилежащите Хърватия, Унгария и Австрия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР