Италия продължава да е във властта на пороите и бурите,

...
Италия продължава да е във властта на пороите и бурите,
Коментари Харесай

Увеличава се броят на загиналите заради лошото време в Италия

Италия продължава да е във властта на пороите и бурите, които я връхлетяха тази седмица. Броят на починалите към този момент е 18. Свлачище при Белуно в северната част на страната откъсна от света няколко градчета и села. Италианската гражданска отбрана дефинира метеорологичната конюнктура тези дни като една от най-сложните за последните 60 години.

 © Българска телеграфна агенция
Маси пръст и тиня изцяло блокираха районния път 203 при Агордо. Селищата на север от свлачището са изцяло изолирани, а дъждът продължи да вали и през днешния ден.

Паднали дървета са главната причина за смъртните случаи, за проблемите с транпспортните връзки и електричество.

Във Венето правят оценка вредите от бурята на над един милиард евро. Регионалните управляващи там и в Лигурия оферират засегнатите да бъдат подкрепени, като им бъдат анулирани налози и заплащания на ипотеки. Днес в редица региони образователните заведения още веднъж не работиха. Огромни са вредите по маслиновите насаждения в провинцията.

Силният вятър нанесе жестоки провали в горите в северната част на страната, в това число там, откъдето в миналото фамозният лютиер Страдивари е добивал материал за цигулките си.

На остров Сицилия, град Шака е в сериозно състояние, улиците са превърнати в реки. В Палермо също към този момент има наводнени улици.

Лошото време донесе и сняг. Новината е добра за курорта Червиния в подножието на Матерхорн. За първи път от 10 години насам ски сезонът в този регион стартира от ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР