Италия планира да запази до септември 2024 г. най-новата схема

...
Италия планира да запази до септември 2024 г. най-новата схема
Коментари Харесай

Италия запазва схемата за съхранение на газ до 2024 г. заради конфликта в Близкия изток

Италия възнамерява да резервира до септември 2024 година най-новата скица за предпазване на газ, въведена за първи път в средата на 2022 година, с цел да бъдат увеличени стратегическите ресурси. Това се показва в държавен декрет, оповестен късно през вчерашния ден и представен от Ройтерс.

Този ход идва на фона на все по-големите опасения, че спорът сред Израел и " Хамас " ще се разрасне, откакто стотици хора бяха убити в резултат на гърмежа в болничното заведение в Газа, което докара до скок на цените на електрическата енергия.

Финансовото министерство отпусна на компанията-управител на енергийните услуги (GSE) 4 милиарда евро за закупуването на газ на фона на напъните на страната да се оправи със спада в доставките на съветски газ.

Операторът бе длъжен да продава газа на пазара и след това да връща заема на финансовото министерство до идния месец, само че съгласно новия декрет схемата ще остане в действие доникъде на септември идната година, като в същото време се удължава срокът за погасяване с една година.

След като последователно се намалиха спрямо записаните пикове, цените на електрическата енергия започнаха последователно да нарастват още веднъж през последните месеци, принуждавайки италианското държавно управление да забави последователното унищожаване на експанзионистичните политики, признати след пандемията и последвалата енергийна рецесия. 

Европейските цени на газа скочиха през днешния ден до съвсем 50 евро за мегаватчас  спрямо 30,6 евро на 25 юли.

Те обаче са много под нивата от 340 евро за мегаватчас, достигнати през август 2022 година, когато съветските газови доставки се намалиха след нашествието на Москва в Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР