Италия отказа да приеме хуманитарен кораб с над 600 мигранти

...
Италия отказа да приеме хуманитарен кораб с над 600 мигранти
Коментари Харесай

Италия затвори пристанищата си за кораб с над 600 мигранти

Италия отхвърли да одобри филантропичен транспортен съд с над 600 мигранти и прикани Малта за отвори пристанищата си за Aquarius, който би трябвало да премине около острова. Властите в Малта отхвърлиха, с което се оформя дипломатическа рецесия сред двете страни членки на Европейския съюз.

" Малта не приема никого. Франция изблъсква назад хората на границата си, Испания пази границите си с оръжие. От през днешния ден Италия също ще стартира да споделя " Не " на трафика на хора, " Не " на бизнеса с незаконната имиграция ", написа новият вътрешен министър Матео Салвини. Това не е необикновена позиция за водача на популистката националистическа партия " Северна лига ", само че казусът е, че той няма власт на ръководството на пристанищата. За портовете дава отговор министърът на превоза Данило Тонинели.

През последните 5 години над 600 000 души са влезнали в Италия от Африка през Средиземно море, само че те понижиха трагично през последните месеци. " Целта ми е да подсигурявам кротичък живот за младежите в Африка и за нашите деца в Италия. Затваряме пристанищата ", написа Салвини в " Туитър ".

Кметът на Неапол, който нееднократно е влизал в конфликти със Салвини, разгласи, че ще посрещне кораба в пристанището на града. " Неапол е подготвен без средства да избавя живот ", разгласи той.

Aquarius е на благотворителната организация SOS Mediterranee, която разгласи, че на борда са 629 мигранти, в това число 123 деца без компаньон, 11 други деца и 7 бременни. Те идват най-вече от страните на юг от Сахара и са избавени в морето в 6 разнообразни интервенции край крайбрежията на Либия. Стотици от тях са избавени от италианските военноморски сили и трансферирани на кораба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР