Италия организира държавно погребение за бившия си премиер Силвио Берлускони,

...
Италия организира държавно погребение за бившия си премиер Силвио Берлускони,
Коментари Харесай

Държавно погребение за Силвио Берлускони и национален траур в Италия на 14 юни

Италия провежда държавно заравяне за някогашния си министър председател Силвио Берлускони, който умря на 86-годишна възраст. Погребението е през днешния ден в Миланската катедрала. Службата ще води архиепископът на града  монсеньор Марио Делпини, в наличието на президента Серджо Матарела.Берлускони, който е водач и създател на съдружната в актуалното държавно управление партия " Форца Италия ", е бил четири пъти министър-председател. 

На този ден е разгласен народен печал. В израз на печал знамената на Италия и на Европейския съюз на държавната постройка " Киджи " в Рим са към този момент свалени на половина. Камарата на депутатите прекрати работа за два дни, а Сенатът, в който бе сегашен представител Берлускони, ще стори това през днешния ден.

Ковчегът с тленните остатъци на Силвио Берлускони беше посрещнат с овации край вилата му в Аркоре от стотици присъстващи, с доста цветя, флагове на партията му " Форца Италия ", на футболните клубове " Милан " и " Монца ", на които той бе президент, предава БНР. От съображения за сигурност, по отношение на публичния ред няма да има поклонение в телевизионно студио на " Медиасет ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР