Италия не подготвя нови оръжейни доставки за Украйна, заяви министърът

...
Италия не подготвя нови оръжейни доставки за Украйна, заяви министърът
Коментари Харесай

Италия засега спира доставките на оръжие за Украйна

Италия не приготвя нови оръжейни доставки за Украйна, съобщи министърът на защитата Гуидо Крозето пред вестник „ Il Messaggero “.  " Не приготвяме шести пакет със лист на оръжия за Киев и не приказваме за доставка на ракети за Украйна. Не изключвам, че в бъдеще ще има ново разпореждане в границите на НАТО и Европейски Съюз за по-нататъшна военна помощ за Украйна, само че към този момент завършваме с доставките на оръжие, обещани от предходното държавно управление ", сподели той, оповестява Нова тв. Крозето напомни, че военната помощ е предоставена в границите на резолюция, утвърдена с болшинство в Народното събрание. " Имаме рамка, която ни разрешава да вземем решение за военни доставки до 31 декември ", уточни началникът на защитата. Той обаче не изключва опцията управляващите да преразгледат метода си.

Крозето дефинира договарянията като единственото същинско решение за разрешаване на спора. " Още от началото на спора приказвам за нуждата от разговор сред страните. Трябва да спрат сраженията, да се седне на масата за договаряния и да се реализира мир ", заключи министърът. Вестник „ La Repubblica “ заяви, че в средата на ноември Италия може да одобри нов декрет за военна помощ за Украйна. След това „ Il Messaggero “ цитира държавни източници, съгласно които Рим е замразил шестия пакет от помощи.

Тази седмица " Ройтерс ", базирайки се на представител на италианската държавна коалиция, заяви, че Рим е подготвен да даде на Украйна разнообразни системи за противовъздушна защита, в това число ЗРК със междинен обхват SAMP/T, създадени от Франция и Италия, италиански ракети Aspide, както и портативни системи Stinger. Русия изпрати дипломатическа нота до всички страни, участващи в доставките на оръжие за киевския режим. Външният министър Сергей Лавров съобщи, че тези колета са законна цел за съветските военновъздушни сили. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР