Италия на практика отцепи обширни райони от богатата си северна

...
Италия на практика отцепи обширни райони от богатата си северна
Коментари Харесай

Отцепената Италия: как страната се бори с коронавируса

Италия на процедура отдели обширни региони от богатата си северна част, в това число финансовата столица Милано, в опит да овладее все по-растящото разпространяване на ковид.

Следва резюме на главните точки в държавното разпореждане от 13 страници, с което се доразвиват и стягат въведените от 22 февруари насам ограничения. Всички нови правила са в действие до 3 април.

Засегнати региони

Областта Ломбардия и провинциите Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пезаро, Урбино, Алесандрия, Асти, Новара, Вербано-Кузио-Осола, Верчели, Падуа, Тревизо и Венеция. Смята се, че в тези региони живеят общо към 16 милиона души.

Движение

В постановлението се споделя, че хората би трябвало " да заобикалят всевъзможни напредвания в и от " гореизброените територии, както и пътувания в тези региони отвън такива " с потвърдена служебна нужда или належащи обстановки по здравословни аргументи ". На всички сложени под карантина лица заради заболяване с ковид се не разрешава да напущат домовете си.

В постановлението не се загатват доставките на артикули в и от тези региони и не се споделя по какъв начин ще бъдат прилагани разпоредбите.

Забрана на събиранията

Преустановяват се всички прояви в държавния и частния бранш, от културната до спортната област, от религиозни действия до панаирите. На кината, музеите, театрите, пъбовете, учебните заведения по танци, букмейкърските къщи, нощните заведения и ски станциите е подредено да затворят. Преустановяват се гражданските и религиозните церемонии, в това число траурните. Училищата и университетите остават затворени. Не се стопира обаче образованието на здравни експерти.

Ресторанти

Баровете и заведенията за хранене могат да работят единствено от 6 ч. сутринта до 6 ч. вечерта локално време и единствено при изискване че могат да подсигуряват, че клиентите ще седят на разстояние най-малко един метър едни от други. При неспазване на тези правила работата им ще се прекрати.

Магазини

Магазините може да останат отворени, само че единствено в случай че подсигуряват безвредното разстояние от един метър сред клиентите. Големите и междинните търговски центрове би трябвало да затварят през уикендите.

Спортни прояви

Всички спортни събития и надпревари се преустановяват, като се изключи професионалните събития, стига да протичат на закрито и под здравно наблюдаване. Гимнастическите зали, спортните центрове, плувните басейни и СПА комплексите би трябвало да затворят.

Здравен бранш

Отпуските на здравните служащи се анулират. Придружителите на пациенти до незабавните отделения не може да останат с тях в чакалните без категорично позволение.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (283)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР