Италия може да издържи през задаващата се зима дори без

...
Италия може да издържи през задаващата се зима дори без
Коментари Харесай

Ени: Италия може да издържи без руски газ през зимата

Италия " може да издържи " през задаващата се зима даже без съветски газови доставки, в случай, че температурите останат относително меки. Това съобщи основният изпълнителен шеф на италианската енергийна компания " Ени "  Клаудио Дескалци, представен от Блумбърг.

Оптимистичната прогноза се основава на високите равнища на запълване със синьо гориво в италианските газохранилища, достигнали до 90 на 100, както и съществуването на нови газови доставки, сподели Дескалци, като добави, че Алжир към този момент е удвоил количествата за Италия.

Контролираният от страната енергиен колос " Ени " даде обещание да размени към половината от вноса си на съветски газ през идната година, като до 2024-2025 година би трябвало изцяло да приключи покупките на газ от Русия.

Очаква се държавното управление в Рим да прокара нов пакет енергийна помощ за семействата и бизнеса, който ще е на стойност към 13,5 милиарда евро (13,5 милиарда долара). Италия към този момент е вложила над 50 милиарда евро, с цел да защищити стопанската система си от растящите разноски за сила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР