Италия, която се бори да ускори възстановяването си след години

...
Италия, която се бори да ускори възстановяването си след години
Коментари Харесай

Италия привлича капитали с данъчни облекчения за богатите

Италия, която се бори да форсира възобновяване си след години на криза, се състезава да притегли богати чужденци, с цел да подтиква стопанската система с вложения, ползване и пресен капитал

© Andrew Boyers Още по тематиката
Берлускони притегля гласоподаватели с плосък налог и работни места

Бившият италиански министър председател дава обещание годишен растеж от 3% до 2023 година
17 яну 2018
Две богати области в Италия гласоподаваха на референдум за повече автономност

Регионите с центрове Милано и Венеция се оплакват, че изпращат повече като налози в Рим, в сравнение с получават назад
23 окт 2017
Германия и Франция още веднъж ще упорстват за обединен корпоративен налог в Европейски Съюз

Предложението ще бъде разисквано на среща сред финансовите министри на двете страни
22 май 2017
Какво е облагането в най-предпочитаните офшорни зони

За тези страни се употребява определението " данъчен парадайс "
20 мар 2017 В опит да притегли капитали от чужбина Италия предложи закрепен годишен налог в размер на 100 хиляди евро за богатите без значение от техния приход, оповестява Bloomberg. Около 150 души, в това число няколко такива с благосъстояние от стотици милиони, са показали интерес, съобщи в изявление в Лондон Фабрицио Пагани, началник на кабинета на министъра на стопанската система и финансите. Чуждестранните жители ще бъдат освободени от налог върху всички приходи, като им бъде начислена закрепена годишна такса от 100 хиляди евро.
Условията

Новата мярка беше утвърдена от италианския парламент през декември и подсигурява, че задграничните жители ще бъдат освободени от налог върху всички приходи, като им бъде начислена закрепена такса от 100 хиляди евро на година. Срещу още 25 хиляди евро данъчното освобождение може да бъде годно и за всеки член на фамилията. Данъчните облекчения могат да се употребяват до 15 години.

Системата е отворена за хора от всички националности, без значение къде се намират, които са живели отвън Италия най-малко девет от последните 10 години, преди да се реалокират в страната. Те също по този начин ще би трябвало да купят парцел и да живеят в страната най-малко 183 дни (шест месеца).

" Има хора от Англия, Швейцария, Русия, от Съединени американски щати, нормалните обвинени ", сподели Пагани. " Но имаме и норвежки и някои холандски претенденти. Някои от тези хора са колекционери на изкуство. Говорим за доста, доста богати хора. "

Нова опция

Италия, която се старае да форсира икономическото си възобновяване след години на криза, се състезава да притегли богати чужденци, с цел да подтиква стопанската система с вложения, ползване и пресен капитал. Страни като Португалия към този момент са съумели да привлекат вложения, като оферират данъчни облекчения.

Блaгoдapeниe нa дaнъчнoтo oблeĸчeниe ce oчaĸвa мнoжecтвo бoгaти xopa дa ce пpeмecтят в Итaлия. Taĸa Mилaнo, Beнeция и бляcĸaвaтa мecтнocт oĸoлo eзepaтa в пoднoжиeтo нa Aлпитe мoгaт дa cтaнaт oщe пo-бoгaти.

Новините идват в несъгласие с последните данъчни промени във Англия, които, наподобява, имат за цел противоположния резултат, отблъсквайки богатите, вместо да ги притегля.
Британските експати, които се завръщат в Обединеното кралство - за работа или за образованието на децата си, в този момент ще попаднат под данъчния режим на Обединеното кралство. Те ще се таксуват с налог върху приходите и облагите от офшорни компании, които имат (дори да претендират, че непрекъснатият им дом е в чужбина).

Въвеждането от Италия на данъчни облекчения, тъкмо когато ги отстранява Англия, не наподобява съвпадане. Анализатори считат, че новата тактика на Италия е метод за привличане на " хора с благосъстояние, които търсят нов дом след Brexit или са пострадали от стягането на разпоредбите в Обединеното кралство ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР