Италия изпраща военноморски кораб, оборудван с болнични и оперативни зали,

...
Италия изпраща военноморски кораб, оборудван с болнични и оперативни зали,
Коментари Харесай

Италия и Нидерландия изпращат кораби-болници към бреговете на Газа

Италия изпраща военноморски транспортен съд, оборудван с болнични и оперативни зали , крой крайбрежията на линията Газа, с цел да помогне на потърпевшите в спора сред Израел и палестинската формация " Хамас ". Това заяви италианският министър на защитата Гуидо Крозето, представен от АНСА и Ройтерс.

Корабът отплава в сряда от пристанището в град Чивитавекия , Западна Италия. На борда има 170 души, в това число 30, подготвени за справяне със незабавни медицински случаи , сподели министърът и добави, че Италия работи и за изпращането на полева болница в Газа.

" Ние сме първите, които организират филантропична интервенция в този регион, и се надяваме, че други страни ще последват образеца ни ", съобщи Крозето, представен от АНСА.

Нидерландия също разгласи, че провежда изпращането на боен транспортен съд к ъм остров Кипър в източната част на Средиземно море, който да бъде употребен в интервенции за оказване на филантропична помощ за линията Газа, съобщи ДПА.

Военният транспортен съд би могъл да се употребява и за евакуация , съобщи министърката на защитата на Нидерландия Кайса Олонгрен.

Кипър се стреми да обезпечи морски кулоар с непрекъснат поток от филантропични доставки до Газа, където се развива военният спор сред Израел и ислямистката формация „ Хамас “. Олонгрен съобщи, че става въпрос за доста значима самодейност и предприе пътешестване до Кипър, с цел да организира диалози в тази тенденция.

Планира се военният транспортен съд да отплава в средата на ноември и да дойде в Кипър почти 10 дни по-късно.

Едно поделение на нидерландските военноморски сили към този момент е ситуирано на острова, в това число два транспортни самолета. Според Кайса Олонгрен самолетите биха могли да се употребяват за снабдяване на медицински материали в линията Газа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР