Италия изнесе природен газ за първи път миналата седмица в

...
Италия изнесе природен газ за първи път миналата седмица в
Коментари Харесай

Италия се присъедини към страните износителки на газ за първи път

Италия изнесе природен газ за първи път предходната седмица в границите на напъните на националния оператор на газопреносната мрежа Snam да трансформира Южна Европа в център на газовата търговия, оповестява Bloomberg, представена от Инвестор бг.

Snam работи за повишение на гъвкавостта на системата си, тъй че газ от Южна Европа и Африка да може да доближава до Централна Европа. Главният изпълнителен шеф на компанията Марко Алвеа желае да сътвори център на търговията с горивото в Южна Европа, който да се прибави към разновидностите за облекчаване на търсенето и да употребява инсталациите за предпазване на природен газ в Италия.



Първият експорт, който струваше на Snam години на обмисляне и вложения, ще ускори връзките сред италианската мрежа и фирмите, търгуващи с природен газ в Северна Европа. Англия и Холандия са двата съществени хъба за горивото в Европа и Алвеа желае да усили ролята на Италия за промишлеността.
Швейцария получава към 3 млн. куб. м газ на ден от Италия от 14 март, сочат данни на Snam. „ Очакваме да увеличим вложенията си в интерес на сигурността и гъвкавостта на италианската газова система, която няколко пъти в последните месеци сподели по-голяма надеждност спрямо останалите европейски страни “, сподели Алвеа при представянето на тактиката на компанията пред вложители предходната седмица.
Настоящият потенциал на тръбопровода, който се намира на границата сред Италия и Швейцария, е 5 млн. куб. м. Той ще бъде повишен до 40 млн. куб. м след спомагателни вложения, заяви компанията.

Подобряването на мрежата би трябвало да бъде приключено до октомври 2018 година След това Snam евентуално ще има дестинации за експорт от Швейцария и Германия до Франция и Северна Европа. Крайната цел на Алвеа е да добива повече газ от региона на Каспийско море и Северна Африка, което ще даде на Италия спомагателни газови източници.
Русия доставя към една трета от газа за Европа, само че държавното управление на Владимир Путин в Москва е подложено на възходящо напрежение поради отравянето на някогашен съветски разузнавач във Англия. Германия и Англия обявиха, че желаят да основат други възможности на съветските доставки, въпрки че за момента осезаемите планове са малко.
Snam заяви предходната седмица, че е повишила петгодишната си капиталова цел с 10% до 5,2 милиарда евро (6,4 милиарда долара) до 2021 година, като най-големият дял от вложенията е предопределен за възстановяване на разпределителната мрежа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР